Ana SayfaHaberler“Müjde vereceğim, bekleyin”de Çarşamba talihsizliği

“Müjde vereceğim, bekleyin”de Çarşamba talihsizliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazartesi günü “Türkiye ekonomisinin salgın şartlarında hangi başarıları ortaya koyduğunu” anlatacağını söylemişti. O gün bugün, yani Çarşamba, fakat bugünün bir numaralı haberi şöyle: Türkiye, vaka sayısında Hindistan’ı da geçerek dünyada birinci sıraya yükseldi. Erdoğan’ın bundan önceki, sonu iyi gelmeyen “büyük müjdesi” de yine bir Pazartesi yine bir Çarşamba günü için vaat edilmişti…

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Nisan günü gerçekleştirilen değerlendirme toplantısı sonrası Millete Sesleniş konuşması için gün verdi. Erdoğan, ‘Yatırımlar dahil bütün bunları kronolojik olarak Çarşamba günü millete seslenişte açıklayacağım. Çarşamba günü Türkiye ekonomisinin salgın şartlarında hangi başarılı işleri ortaya koyduğunu milletimizle paylaşacağım’ ifadelerine yer vererek tarihi duyurdu. Cumhurbaşkanı 7 Nisan Çarşamba günü Millete Sesleniş konuşmasını gerçekleştirilecek.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 104 amiralle ilgili açıklamasını yaparken (5 Nisan) duyurduğu müjde, iktidarla arasında hiçbir mesafe kalmamış yayın organlarında işte böyle ve böyle bir üslupla duyuruldu. Çünkü bu tür müjdeli hitapların geniş bir kamuoyu kesimi tarafından izlenmesi hedefleniyor.

O gün işte bugün, yani Çarşamba, fakat bugünün bir numaralı haberi şöyle: Türkiye, vaka sayısında Hindistan’ı da geçerek dünyada birinci sıraya yükseldi.

Bu haberler medyanın bu kanadında pek sevilmiyor ama hakikat böyle. Türkiye birkaç gün önce ABD’yi geçmiş, Hindistan’a yaklaşmıştı. Worldometers’ın 6 Nisan için yayımladığı tablo Türkiye’nin onu da geçerek birinci sıraya yükseldiğini gösteriyor.

Önceki büyük müjde de Çarşamba için vaat edilmişti

“Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il kongrelerine video konferans ile bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, konuşmasının sonunda ise, ‘Çarşamba günü millete sesleniş konuşmamı izlemenizi tavsiye ediyorum. Sizlere birçok güzellikleri orada takdim edeceğim’ diyerek merak uyandıran bir çağrıda bulundu.”

https://www.sabah.com.tr/video/haber/son-dakika-baskan-erdogandan-flas-cagri-carsamba-gunu-yapacagim-konusmayi-izleyiniz-video

Yine bir Pazartesi günü (8 Şubat) yine bir Çarşamba için vaat edilen büyük müjde iktidar medyasında böyle duyurulmuştu.

Ne var ki o Çarşamba gelmiş, fakat “müjde”nin verileceği “millete sesleniş” konuşması yapılmamıştı. Sonradan anlaşıldı ki, verilmesi umulan müjde uzun yıllardır PKK’nın elinde esir tutulan askerlerin kurtarılmasına dairdi fakat ne yazık ki operasyon başarısız olmuş, müjdenin verileceği millete sesleniş konuşması da iptal edilmişti.

- Advertisment -