Anasayfa / Haberler / Murat Karayılan: “PKK olarak Rojava’da herhangi bir varlığımız yok”

Murat Karayılan: “PKK olarak Rojava’da herhangi bir varlığımız yok”

Murat Karayılan: “PKK olarak Rojava'da herhangi bir varlığımız yoktur. Rojava'daki hiçbir güç ve örgüt ile organik bir ilişki ya da bağlantımız yoktur. Bizim ne zaman Rojava'ya gittiğimiz ve çıktığımız bellidir.”

PKK yöneticisi Murat Karayılan, örgüte bağlı Sterk TV’de Suriye’deki gelişmeler hakkında konuştu.

“PKK Rojava’da yoktur”

Murat Karayılan, PKK olarak Suriye’de bulunmadıklarını ve bu bölgedeki gelişmelerin PKK ile doğrudan bağlantılı olmadığını öne sürdü. Karayılan, PKK’nın Suriye’ye IŞİD’e karşı mücadele için gittiğini ancak sonra geri döndüğünü savundu. 

Karayılan konu hakkında şunları söyledi:

“Açıkça ilan ediyoruz; biz PKK olarak Rojava’da yokuz. Rojava’da, hiçbir örgütle organik ve örgütsel hiçbir bağımız yoktur. Ne zaman gittiğimizi ve ne zaman döndüğümüzü herkes biliyor. DAİŞ saldırdığında Kerkük’e, Erbil’e, Mahmur’a, Şengal’e ve şüphesiz Kobani’ye, Rojava’ya gittik fakat döndük. Şimdi bundan hareketle ‘PKK oradadır’ diyorlar. Hayır, öyle bir şey yoktur. “

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın