Ana SayfaHaberlerMurat Kurum’dan Kanal İstanbulsuz İstanbul projeleri: 100 bin kiralık konut, tüneller

Murat Kurum’dan Kanal İstanbulsuz İstanbul projeleri: 100 bin kiralık konut, tüneller

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, proje tanıtım lansmanında konuştu: "230 km metro yapma sözü verdiler. Bırakın yapmayı devam eden 3 metro hattını bile durdurdular. Açtık dedikleri 47.3 km'lik metro hattının 8 km'sini bile zor yapabildiler", "Metrobüs hattımızı TÜYAP Silivri noktasına kadar uzatacağız", "Taksi sayımızda eksiklik varsa artıracağız, taksi sorununu çözeceğiz", "Tek bir riskli yapı kalmayana kadar mücadele edeceğiz", "100 bin özel sosyal konut üreterek 18 ayda tamamlayacağız. Bu konutlar satılamayacak, düşük gelir grubundaki vatandaşlarımıza çok ucuz fiyatla kiralayacağız."

Murat Kurum’un proje tanıtım lansmanında yaptığı konuşmadan öne çıkan satırlar şöyle:

“İstanbullulara çilesiz, dertsiz bir sistem sunacağız. ‘Sistem İstanbul’ ile 10 projemiz var. Trafikte kaybettiğimiz vakti ailelerimize kendimize ayırmak istiyoruz ama İstanbul’da trafik çilesi var. Bu kötü gidişin sebebi mevcut yönetimin iş bilmezliği, duyarsızlığıdır. 230 km metro yapma sözü verdiler. Bırakın yapmayı devam eden 3 metro hattını bile durdurdular. Açtık dedikleri 47.3 km’lik metro hattının 8 km’sini bile zor yapabildiler. 5 ve 10 yıllık 2 ayrı ulaşım planı yaptık.”

“Ortalama yolculuk 64 dakikadan 39 dakikaya düşecek”

“Ulaşımın raylı sistemlerdeki payı artıracağız. Denizyolu ulaşımını yüzde 4’e çıkarmayı planlıyoruz. Sevgiye zaman kalacak. Ortalama yolculuk 64 dakikadan 39 dakikaya düşecek.”

“Esenler ve Harem Otogarlarını taşıyoruz. İki yakada 6 hareket noktası oluşturacağız.”

“Metrobüsü Silivri’ye kadar uzatacağız”

“Silivri’ye metrobüs geliyor. Metrobüs hattımızı TÜYAP Silivri noktasına kadar uzatacağız.”

“Sokaklarımızı otopark olmaktan çıkaracağız. Güvenli ve ucuz otopark milletimizin hakkıdır. 250 bin araçlık otopark kazandıracağız. Bu otoparklarımız aynı zamanda deprem anında toplanma bölgesi özelliği gösterecek.”

“Evinin önüne aracını park edenden para alınmayacak”

“İSPARK beceriksiz ellerde zarar ediyor, onu da ayağa kaldıracağız. Kendi evinin önüne aracını park eden vatandaşlarımızdan hiçbir şekilde para almayacağız. İSPARK tarifelerinde yüzde 25 indirim yapacağız.”

“15 dakikalık ücretsiz zaman dilimini 30 dakikaya çıkarıyoruz. İlk yarım saat ücretsiz olacak.”

“Taksi sorununu tamamen çözeceğiz”

“Taksi sorununu tamamen çözeceğiz. Tüm sistemleri merkezi taksi çatısı altında toplayacağız. Taksi sayısında bir eksiklik varsa artıracağız. Taksici esnafımızla görüştük etkili ödül ceza sistemini hayata geçireceğiz.”

“Tek bir riskli yapı kalmayana kadar mücadele edeceğiz”

“Deprem terörle mücadele kadar önemlidir. 39 ilçede 7.5 milyon evimiz ve işyeri var bunun 3,5 milyonu risk altında. 600 bin konutun acilen dönüştürülmesi gerekiyor. 5 yılda söz verilenlerin yüzde 5’ine bile ulaşılmadı. Bu hızda giderlerse dönüşüm 100 yıl sürer. İstanbullulara söz tek bir riskli yapı kalmayana kadar mücadele edeceğiz.”

“İstanbul’da 5 yılda 39 ilçede yatay mimari eksenli 650 bin konut inşa edeceğiz. KİPTAŞ ile 300 bin konut yapacağız. 15 Nisan’da hemen başvuruları alacağız. Yarısı bizden ile 700 bin TL hile, 700 bin TL kredi desteği, 100 bin TL taşınma desteği vereceğiz. 250 bin konutun yerinde dönüşümünü yapacağız.”

“100 bin sosyal konuk üretip ucuza kiralayacağız”

“100 bin özel sosyal konut üreterek 18 ayda tamamlayacağız. Bu konutlar satılamayacak, düşük gelir grubundaki vatandaşlarımıza çok ucuz fiyatla kiralayacağız.”

“Merkezi afet risk yönetim sistemini hayata geçireceğiz. Kriz anlarının yönetimi kaotik olmayacak. İstanbul’un dijital ikizini yöneteceğiz. İstanbul’un toplanma alanlarını, alt ve üst yapılarını afete hazırlıklı hale getireceğiz. 39 ilçeye geçici yaşam alanları hayata geçireceğiz. Atatürk Havaalanında tam donanımlı afet yönetim merkezi kuracağız.”

“İstanbul’a 9 noktada afet müdahale merkezi kuracağız. 2 acil durum hastanesine ek olarak biri Arnavutköy diğer Pendik’te 1 acil durum hastanesi daha yapacağız. Şimdi diyecekler ki sen bunları nasıl yapacaksın? Dertli olursan yaparsın. 8 yeni hasta yakını konaklama merkezi yapacağız, ücretsiz hizmet vereceğiz. Olası afetlerde de burası sağlık personelinin barınma alanı olacak.”

“Afet farkındalık akademisi kurarak tüm İstanbullulara deprem farkındalığı oluşturacağız. İklim değişliği kaynaklı afetlerle mücadelemizi de planlayıp hayata geçireceğiz.”

“Toplu ulaşımda öğrencilere yüzde 40 indirim sağlanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal ve spor tesislerinde gençlere yüzde 50’ye kadar indirim sağlanacak. Memleketine giden öğrencilerin yılda iki kez olmak üzere otobüs biletinin yarısı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. İlk kez evlenen gençlere 50 bin TL beyaz eşya yardımı yapılacak. Öğrenci evlerine aylık 25 m3 doğal gaz desteği verilecek.”

“100 bin kişiye tam donanımlı ofis hizmeti verilecek”

“Müracaat eden ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine bu yıl 10 bin TL olmak üzere, her yıl artan oranda eğitim desteği verilecek. “İlk İşim” kampanyası ile iş kolunu belirleyen ve eğitimini alan gençlere 100 bin TL hibe verilecek. ‘İlk Ofisin Bizden’ uygulaması ile 100 bin kişiye tam donanımlı, paylaşımlı ofis hizmeti sunulacak. İlk iş-İstanbul projesiyle sosyal yardım projelerine katılan gençlere, genç öğretmen adaylarına, “ben okurken iş hayatına da atılmak istiyorum.” diyen gençlerimize iş imkânı sağlanacak.”

“Aile kartla 0-6 yaş arası çocuğu olan annelere olduğu gibi babalara da ulaşım ücretsiz olacak”

“Her mahalleye kreş hizmeti götürülecek; gece emekçileri ve acil durumlar için 7/24 nöbetçi kreş uygulaması başlatılacak. Aile kartla 0-6 yaş arası çocuğu olan annelere ulaşım ücretsiz olacak. Babalar da çocukları yanlarındayken ücretsiz ulaşım imkanından yararlanabilecek.”

“İlköğretim öğrencilerine ulaşım tamamen ücretsiz olacak”

“İstanbullu kadınlar artık işinin sahibi olacak. İlk işini kuran 100 bin girişimci kadına 100 bin TL hibe verilecek. İlkokul çağındaki çocuklar için okullara beslenme desteği verilecek. İlköğretim öğrencilerine ulaşım tamamen ücretsiz olacak. Tüm okullara güvenlik ve temizlik desteği verilecek. Her okulda çok iyi eğitimden geçirilmiş ve çocuk psikolojisini bilen ve yönetebilen güvenlik görevlileri olacak.”

“Başıboş sokak hayvanları için 39 ilçemizde hizmet verecek tesisler kuracağız”

“İstanbul’da başıboş yüz binlerce sahipsiz hayvan var. Annelerimizin çocuklarımızın korkularını giderirken ama hayvanları da korurken görecekler bizi. Biz bu sorunun farkındayız. Mevcut yönetim tarafından çözümsüz bırakılan bu sorunu gidereceğiz. 39 ilçemizde hizmet verecek tesislerimizi kuracak, bakıma ihtiyaç duyan hayvanlarımızın ön bakımlarını burada yapacağız. Anadolu ve Avrupa’da iki büyük hayvan yaşam alanında bakımlarını yapacağız. Sahipsiz hayvanlar İstanbullular için bir sorun olmaktan çıkacak. “

- Advertisment -