Ana SayfaHaberlerEkonomi“Müteahhitlik şirketleri CHP ve İYİ Parti yönetimi ile görüşmek için sıraya girdi”

“Müteahhitlik şirketleri CHP ve İYİ Parti yönetimi ile görüşmek için sıraya girdi”

Gazeteci Murat Yetkin, başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Beşli çete' olarak nitelendirdiği firmalar olmak üzere, kamudan en fazla ihale alan müteahhitlerin CHP ve İYİ Parti yönetimiyle görüşmek için sıraya girdiğini iddia etti.

Fox TV’de yayımlanan ‘Orta Sayfa’ programının yorumcularından Murat Yetkin, dün akşamki yayında (17 Aralık) adları milyarlarca liralık kamu ihaleleri, vergi affı ve garanti ödemeleriyle anılan, muhalefetin “beşli çete” dediği müteahhitlik şirketlerinin CHP ve İYİ Parti yönetimiyle görüşmek için sıraya girdiğini söyledi.

“Neredeyse sıraya girmiş vaziyette randevu istiyorlar”

Şirketlerin tamamının, ANAP döneminden itibaren devletin ihalelerine giren şirketler olduğuna dikkat çeken Murat Yetkin “Şu anda birtakım şeyleri tam kanıtlayamadığım için söyleyemiyorum. Bir kısmının bilgisi direkt bende var. Bunlar çok açık bir şekilde CHP’den, İYİ Parti’den, neredeyse ‘sıraya girmiş vaziyette’ diyeceğim randevular istiyorlar, yardımlar yapmaya çalışıyorlar” dedi.

“Cumhurbaşkanı hiç bilmez olur mu?”

Gazeteci Deniz Zeyrek’in araya girerek ‘Cumhurbaşkanı bunları biliyor mu?’ diye sorması üzerine ise Yetkin, ‘Bilmez olur mu hiç?’ yanıtını verdi.

Programın bir diğer yorumcusu, gazeteci Çiğdem Toker de “Meral Hanım Fox’ta İsmail Küçükkaya’nın programında YEK Destekleme Mekanizması hakkında eleştirel bir ifadede bulunuyor, ‘Kaldıracağız’ diyor. Ertesi gün çok büyük bir holdingin yöneticileri randevu istiyorlar. Ben bunu duydum” dedi.

Toker ayrıca, “Ben bir gazeteci olarak muhalefet liderlerinin topluma verdikleri sözleri takip edeceğim. Buradan söyleyeyim” diye konuştu.

- Advertisment -