Ana SayfaHaberlerDünyaMüzik sektörünün #metoo davası: “Ertegün’ün şirketi grup seks sirki gibiydi”

Müzik sektörünün #metoo davası: “Ertegün’ün şirketi grup seks sirki gibiydi”

Johnny Deep vs. Amber Heard davasında Deep’in avukatlığını yapan Camille Vasquez, müzik sektöründe #MeToo hareketi başlamasını sağlamak için Atlantic Records müzik şirketinin kurucusu Ahmet Ertegün ve ortaklarını cinsel tacizle suçlayan şirketin eski sekreteri Dorothy Carvello’nun avukatı oldu. 1987 yılında şirkette çalışmaya başlayan Carvello, geçen sene şirkette yaşadığı olayları anlatmaya karar verdi ve cinsel taciz davası açtı. Carvello’ya göre, Ahmet Ertegün ofiste kendisinin gözü önünde cinsel ilişkiye girdi, helikopterdeyken iç çamaşırını çıkarmaya çalıştı.

2006 yılında hayatını kaybeden Türk asıllı Amerikalı iş insanı Ahmet Ertegün’ün eski sekreteri Dorothy Carvello, Ertegün’ün kurucusu ve yöneticisi olduğu Atlantic Records müzik şirketinde yaşadığı cinsel saldırı ve tacizler nedeniyle geçen sene şirkete dava açmıştı.

60 yaşındaki Carvello, film sektöründe çalışan kadın oyuncuların Harvey Weinstein’a karşı başlattıkları #MeToo hareketinden etkilendiğini belirtmiş ve cinsel tacize uğradığını yıllar sonra itiraf eden kadınlardan aldığı cesaretle dava açmaya karar verdiğini söylemişti.

Dorothy Carvello’nun Atlantic Records’a karşı açtığı davada avukatlığını Johnny Deep ile Amber Heard arasındaki iftira davalarında Deep’in avukatlığını üstlenen, Amber Heard’ayönelik sert soruları nedeniyle kadınların tepkisini çeken, fakat Deep’in davayı kazanmasını sağlayan Camille Vasquez üstlendi.

The Times gazetesine konuşan iki kadın, müzik sektöründe de bu davayla birlikte bir #MeToo hareketi başlatmayı amaçladıklarını söyledi.

Dorothy Carvello yaşadığı tacizleri ise şöyle anlattı: “Ahmet Ertegün’ün sahibi olduğu Atlantic Records şirketi grup seks sirki gibiydi. Ertegün’ün sekreteri olduktan sonra ondan bir imza almam gerekti. Odasına gittiğimde pantolonu ve iç çamaşırı inikti, birisi kendisine oral seks yapıyordu. Kağıtları aldı, imzaladı ve bana geri verdi.”

Carvello, aynı zamanda bir çok kez diğer şirket yöneticileri tarafından tacize uğradığını, toplantılarda erkek yöneticilerin kendisinden kucaklarına oturmalarını istediğini belirtti ve Ahmet Ertegün’ün bir helikopter yolculuğunda diğer yöneticilerin gözü önünde kendisini elleyip iç çamaşırını çıkarmaya çalıştığı iddiasını dilekçeye ekledi. Carvello ayrıca bu olay sırasında diğer yöneticilerin gülerek izlediğini de vurguladı. 

Atlantic Records şirketi zamanaşımı nedeniyle davanın reddedilmesini gerektiğini ve şu anda şirkette güvenli bir ortam sağlandığını belirtiyor. Carvello ise yıllar önce zarar gördüğü bu çalışma atmosferi nedeniyle şirketten tazminat talep ediyor.

- Advertisment -