Ana SayfaHaberlerMüzisyenlerden ‘ideolojik’ normalleşmeye tepki

Müzisyenlerden ‘ideolojik’ normalleşmeye tepki

Erdoğan’ın açıkladığı “kademeli normalleşme” de restoran ve cafelerin 21:00'de kapanması ve sokağa çıkma yasaklarının 22.00’de başlaması müzisyenler ve tiyatrocuları isyan ettirdi. Çoğunluk kararların “ideolojik” olduğunu düşünüyor

Türkiye’nin önde gelen müzisyenlerinden AHBAP Derneği Başkanı Haluk Levent, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak sanatçılardan oluşan bir heyet ile Ankara’ya gideceğini ve müzisyenlerin sorunları ile ilgili çözüm arayacağını açıkladı.

Levent, paylaşımında şöyle dedi:

“Müzisyenler! Ödenmemiş su, elektrik ve doğalgaz faturanız varsa bizlere başvuru yapın. 400 TL’ye kadar olan faturalarınızı ödeyeceğiz. (Bugün Saat 14.30 da başvuru açacağız) Ayrıca bir heyet oluşturup kalıcı bir çözüm için Ankara’ya gideceğiz. Hepimiz zor durumdayız. Sevgili Müzisyenler! Sevgili sahne emekçileri! Rodi, sesçi, ışıkçı kardeşlerim. 400 TL’ye kadar olan faturalarınız için aşağıdaki linkten başvurunuzu yapabilirsiniz.”

“Çözüm için, konserlerimiz için Ankara’ya gitmek istediğimizi belirtmiştik. Birçok sanatçı dostumuz aradı. Hepsine teşekkür ediyoruz. 5 kişilik ekip oluşturduk. Burhan Şeşen, Ceylan Ertem, Gripin ve Manga ile birlikte tüm sahne emekçileri için çözüm arayacağız.”

Sosyal medya üzerinden #MüzikSusmasın, #müzisyenleriunutmayın, #sanathepvarolsun gibi hastagler ile tepkilerini paylaşan sanatçıların paylaşımlarından bazıları şöyle

Hakan Altun: Bilmem anlatabildim mi?

Harun Tekin: Sanatçılarının maruz bırakıldıkları şey rasyonel değil ideolojiktir.

Murat Boz: Müzik sektörü çalışanları yok sayılıyor

https://www.instagram.com/p/CPkgkMWMKRi/

Göksel: Sektörün tüm çalışanlarını ayakta tutacak bir formül bekliyoruz

Yonca Evcimik: Neden çemberin dışındayız?

Yalın: Çözüm rica ediyoruz

Gülben Ergen: 21.00 demek konser yok, müzik yok,

- Advertisment -