Ana SayfaHaberlerNahda Hareketi lideri Gannuşi, hapishanede açlık grevine başlıyor

Nahda Hareketi lideri Gannuşi, hapishanede açlık grevine başlıyor

Tunus'un anayasa profesörü diktatörü Kays Said’in Meclis’i kapatmasına tepki göstermesinden sonra kara para aklama ve şiddete teşvik suçlamalarıyla 17 Nisan’dan beri hapiste olan ana muhalefet partisi Nahda Hareketi’nin lideri ve eski Meclis Başkanı Raşid Gannuşi, hapishanede açlık grevini başladı

Tunus medyasında çıkan haberlere göre Nahda Hareketi’nin lideri ve eski meclis başkanı Raşid Gannuşi, danışmanı Riad el Şuaibi aracılığıyla açlık grevine başlayacağını duyurdu.

El Şuaibi, yaptığı Facebook paylaşımında açlık grevinin “Gannuşi’ye ve diğer siyasi tutuklulara uygulanan tüm zulümler ve kısıtlamalar kaldırılıncaya kadar” devam edeceğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Ulusal Kurtuluş Cephesi üyesi anayasa profesörü Cevher bin Mübarek de açıklık grevine başladığını açıklamıştı.

Tunus’un ana muhalefet partisi Nahdar Hareketi’nin lideri olan Gannuşi, 17 Nisan’da tutuklandı. Gannuşi, kara para aklama ve şiddete teşvik suçlamaları nedeniyle soruşturma altındaydı. Nahda Hareketi’nin destekçileri, bu suçlamaların siyasi amaçlı olduğunu iddia ediyor.

2019’da yolsuzluğu önleme ve siyasi istikrarsızlığı ortadan kaldırma vaadiyle cumhurbaşkanı seçilen anayasa profesörü Kays Said, 2021’de meclisi kapatmasının ardından Uluslararası Af Örgütü’nün “siyasi amaçlı bir cadı avı” olarak nitelendirdiği şekilde gazetecileri, aktivistleri ve siyasileri tutuklamaya başlamıştı.

- Advertisment -