Ana SayfaHaberlerNahel protestolarının bilançosu: 1 itfaiyeci öldü, 5000 araç yakıldı, 1000 bina tahrip...

Nahel protestolarının bilançosu: 1 itfaiyeci öldü, 5000 araç yakıldı, 1000 bina tahrip edildi

17 yaşındaki Nahel'in polis tarafından öldürülmesi sonrası Fransa genelindeki şiddet olayları azalarak sürüyor. İçişleri Bakanlığı, beş gecenin bilançosunu açıkladı: 5.000 araç yakıldı, 1.000 bina tahrip edildi, karakollara 250 saldırı oldu, 700'den fazla polis ve jandarma yaralandı. 1000 gözaltı var. Dün Paris’in banliyösü Saint-Denis’teki bir garajda yanan arabalara müdahale eden bir itfaiyeci hayatını kaybetti.

Nahel’in ölümünden yedi gün sonra kentsel şiddet olaylarında bir durgunluk yaşanıyor. Önceki gün Paris yakınlarındaki L’Haÿ-les-Roses belediye başkanının evine yapılan saldırının ardından Fransa’daki tüm belediye binalarının önünde bugün öğle saatlerinde destek eylemleri yapılacak.

İçişleri Bakanlığı’na göre dün geceki olaylarda 78 kişi gözaltına alındı. Dün Paris’in banliyösü  Saint-Denis’teki bir garajda yanan arabalara müdahale eden bir itfaiyeci hayatını kaybetti.

Önceki gün Paris yakınlarındaki L’Haÿ-les-Roses kasabasının belediye başkanının evine  yapılan saldırı ise tepkilerin göstericilere dönmesine neden oldu. Fransa Belediyeler Birliği Başkanı David Lisnard, Pazartesi günü öğle saatlerinde tüm belediye binalarının önünde bir destek eylemi düzenlenmesi çağrısında bulundu. Emmanuel Macron da pazartesi günü iki meclisin başkanlarını, salı günü ise şiddet olaylarının hedefi olan 220’den fazla belediyenin belediye başkanlarını kabul edecek.

- Advertisment -