Ana SayfaHaberlerDünyaNancy Pelosi Tayvan'dan ayrılırken taşı gediğine koydu: "Çin daha önce Amerikalı erkekler...

Nancy Pelosi Tayvan’dan ayrılırken taşı gediğine koydu: “Çin daha önce Amerikalı erkekler ziyaret ettiğinde tepki vermemişti”

Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi, Tayvan Devlet Başkanı ile düzenlediği basın toplantısında ‘Çin daha önce Amerikalı erkekler ziyaret ettiğinde tepki vermemişti’ dedi ve Senatörler Lindsey Graham, Bob Menendez, Richard Burr, Ben Sasse, Rob Portman, ve Ronny Jackson’ın ziyaretlerini hatırlattı. Pelosi, basın toplantısının ardından Tayvan ziyaretini tamamlayarak ülkeden ayrıldı.

ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi, 25 yılın ardından Tayvan’ı ziyaret eden en üst düzey yetkili oldu ve Çin’in askeri, siyasi tehditlerine rağmen planladığı ziyareti iptal etmedi. Havalimanında büyük bir coşkuyla karşılanan Pelosi, bugün (3 Ağustos) Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-Wen ile görüştü. Pelosi’ye Tayvan özel onur nişanı verildi. Devlet Başkanı Ing-Wen, Çin’e karşı sert mesajlar verdi: “Askeri tehditler karşısında Tayvan asla geri adım atmayacak. Ulusumuzun egemenliğini ve demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz.”

Nancy Pelosi de ABD’nin Tayvan konusunda net bir duruşunun olduğunu söyledi: “Bu ziyaretle ABD’nin demokrasiyle yönetilen adayı yalnız bırakmayacağını kesin bir şekilde açıklığa kavuşturmayı amaçlıyorum. Bugün dünya demokrasi ve otokrasi arasında bir seçim yapıyor. Amerika’nın Tayvan ve dünyada demokrasiyi koruma konusundaki tutumu nettir.“

Pelosi, Tayvan Devlet Başkanı ile düzenlediği basın toplantısında ‘Çin daha önce Amerikalı erkekler ziyaret ettiğinde tepki vermemişti’ dedi ve Senatörler Lindsey Graham, Bob Menendez, Richard Burr, Ben Sasse, Rob Portman, ve Ronny Jackson’ın ziyaretlerini hatırlattı.

Nancy Pelosi ayrıca Tayvan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Tsai Chi-chang ile de görüştü. Pelosi’ye ziyareti için Pelosi’ye teşekkür eden Tsai, “ABD Temsilciler Meclisi sözcüsünün korkusuzca Tayvan’ı ziyaret etmesi demokrasi, özgürlük ve insan haklarını savunmak için önemli bir adımdır“ dedi.

Pelosi, görüşmenin ardından ziyaretini tamamlayarak ülkeden ayrıldı.

- Advertisment -