Ana SayfaHaberlerNarin iddianamesi 12’si tutuklu 22 şüpheli dosyada; 1 numaralı sanık Salim Güran

Narin iddianamesi 12’si tutuklu 22 şüpheli dosyada; 1 numaralı sanık Salim Güran

Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili iddianame tamamlandı ve mahkemeye sunuldu. 22 şüphelinin yer aldığı iddianamenin bir numaralı şüphelisi Narin’in amcası Salim Güran. Savcıya göre amca Salim Güran, Narin’in annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve Narin’in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi’ne gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar Narin’in öldürüldüğü saatlerde aynı evdeydi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin amca Salim Güran, anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, cinayet anında şüphelilerin aynı evde olduğu belirtildi.

İddianamede Narin’in amcası Salim Güran, bir numaralı sanık olarak yer aldı. İddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesinin ardından soruşturma kapsamında tutuklanan 12 kişinin de aralarında olduğu 22 şüphelinin yargılanmalarına ağır ceza mahkemesinde başlanacak.

İddianamede, Enes Güran’ın, olay günü mahalle bakkalına giderek alışveriş yaptığı yönündeki beyanının mahalle bakkalının o gün dükkanını kapattığına dair beyanı karşısında açıkça gerçeğe aykırı olduğunun tespit edildiği belirtilerek, şu bilgiler paylaşıldı:

“Narin son kamera açısına girdiği saat olan 15.11 öncesinde ve sonrasında ikamette bulunduğunun HTS analiz raporu ve bilirkişi raporuyla sabit olduğu, şüphelinin gözlerinde bulunan morluklara ilişkin olarak ilk olarak mısır tarlasında meydana geldiği yönündeki beyanları sonrasında kendisine sinirle vurmuş olabileceğini söyleyerek açıkça çelişkiye düşmüştür. Sırtında bulunan tırnak izine benzer izlere ilişkin ilk beyanlarında bir açıklamada bulunamaz iken sonrasında alınan beyanlarında arama çalışmalarında bazı yerlere girerken sırtının çizilmiş olabileceği yönündeki çelişkili beyanları, ceza infaz kurumunda bulunmakta iken görüş esnasında sürekli adli tıp raporlarının çıkıp çıkmadığını sorması nedeniyle üstü örtülü bir şekilde Narin’in cesedi üzerinde kendisine ait herhangi bir DNA çıkıp çıkmayacağı hususunda tedirgin olmuştur. Narin’in diş fırçasını kullanması gibi bir durumdan bahsetmesi ve kardeşi Eren’i kimseye bir şey anlatmaması şeklinde tembih etmesi hususları dikkate alındığında şüphelinin olayın en başından itibaren çelişkili beyanlar ile tutum ve davranışlarda bulunduğunu, eyleme iştirak etmiş olmanın korkusuyla bu şekilde davrandığının açıkça görüldüğü, dolayısıyla diğer şüphelilerle birlikte Narin’in öldürülmesine ilişkin iştirak iradesi içerisinde olduğu hususunda yeterli şüphe bulunmuştur. Şüpheli anne Yüksel Güran da olay günü ilk saatlerden itibaren Narin’in vefat ettiğini bildiği şeklinde hal ve tavırlar sergilediği, üzüntünün yanı sıra bir korku ve endişe barındıran sözler söylediği, ‘Enes’i nasıl kurtarabilirim?’ şeklinde beyanlarının bulunduğu, Narin’in cansız bedenine ulaşıldığı gün çıkan tartışmada kardeşi Yasemin’in ‘Doğruyu söyleseydiniz böyle olmazdı.’ şeklindeki sözleri, Nevzat Bahtiyar’ın alınan savunmalarında istikrarlı olarak Yüksel ile Salim Güran arasında bir ilişki olabileceği yönündeki beyanları ayrıca Narin’in cansız bedeninin Nevzat isimli şüpheli tarafından götürüldüğü esnada arkasından bakarak ağladığı yönündeki beyanlar dikkate alındığında diğer şüphelilerle Narin’in öldürülmesine ilişkin iştirak iradesi içerisinde olduğu hususunda yeterli şüphe bulunduğu tespit edilmiştir.”

Başsavcı savcılarla toplantı yaptı

Sabah’tan Hüseyin Kaçar’ın haberine göre; Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk başkanlığında soruşturmayı yürüten bir başsavcı vekili ile üç savcının yaptığı toplantının ardından iddianameye son şekli verildi.

İddianamede, Salim Güran’ın cinayeti organize ettiği ve diğer şüphelilerle iş birliği yaparak Narin’in ölümüne neden olduğu yer aldı.

Başsavcı Mustafa Çelenk, “Adaletin yerini bulması için gerekli hukuki sürecin titizlikle yürütüldüğünü” söyledi.

- Advertisment -