Ana SayfaHaberler“Narin, Salim Güran’ın aracındaydı” yazan Facebook hesapları sahte çıktı: Sahte hesaplar ile...

“Narin, Salim Güran’ın aracındaydı” yazan Facebook hesapları sahte çıktı: Sahte hesaplar ile Nevzat Bahtiyar’ın ifadeleri birbirine paraleldi

Narin’in amcası Salim Güran’ın 31 Ağustos’ta gözaltına alınmasının ardından Salim Güran’ın, aracının ön koltuğunda Narin’in cansız bedeni battaniyeye sarılı bir şekilde benzin istasyonuna gittiğini iddia eden “Murat Çınar Çatalca” ve “Yusuf Mahir Koçyiğit” adlı, kendilerinin benzin istasyonu çalışanı olduğunu söyleyen Facebook hesapları sahte çıktı. Benzin istasyonunda ve köyde o isimde kişiler bulunmadığı tespit edildi. Sahte olduğu ortaya çıkan hesaplardan yazılanlar ile Narin’in cansız bedenini gizlediğini kabul eden tutuklu şüpheli Nevzat Bahtiyar’ın ifadelerinin ortak tarafları vardı.

Narin’in amcası Salim Güran’ın gözaltına alındığı 31 Ağustos günü, “Murat Çınar Çatalca” adlı bir Facebook hesabından Salim Güran’ın bir benzin istasyonuna giderek ıslak mendil aldığını ve aracın ön koltuğunda üstü battaniye ile sarılı Narin’i gördüğünü iddia eden bir paylaşım yapılmıştı.

Yaptığı paylaşımda görüntüleri bizzat elden jandarmaya teslim ettiğini iddia eden “Murat Çınar Çatalca”, Salim Güran’ın, Narin’in annesi Yüksel Güran’la telefon görüşmeleri olduğunu da öne sürerek dikkatleri üzerine çekmişti.

Yapılan incelemede benzin istasyonunda o isimde bir çalışanın bulunmadığı ve böyle bir görüntünün de olmadığı ortaya çıktı. İncelenen hesabın da yurt dışından giriş yapılan sahte bir hesap olduğu belirlendi. Narin’in cansız bedeninin bulunduğu 8 Eylül’de gözaltına alınan ve Narin’in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi’ne kendisinin gizlediğini kabul eden tutuklu şüpheli Nevzat Bahtiyar’ın da o paylaşımlardaki bazı iddiaları ifadesinde dile getirmiş olması dikkat çekti.

Facebook paylaşımları dikkat çekmişti

Narin’in amcası Salim Güran’ın gözaltına alındığı 31 Ağustos günü, “Murat Çınar Çatalca” ve ardından “Yusuf Mahir Koçyiğit” adlı Facebook hesaplarından yapılan paylaşımlar gündem olmuştu.

“Murat Çınar Çatalca” hesabından yapılan paylaşımda şu iddialarda bulunulmuştu:

“Salim Güran köyün muhtarıdır HTS kayıtlarında olay öncesi ve sonrası da Narin Güran’ın annesi ile hem mesajlar hem de arama kayıtları var, olay günü Narin kaybolduktan 15-20 dakika sonra Salim Güran kendi aracıyla hızla köyden çıktı, yakıtını da almıyor, bir petrole giriyor, marketten ıslak mendil alıyor. kamera kayıtları alındı yemin ederim. Kamera kayıtlarını kendim verdim jandarma komutanına ve benim görüntülerden hiçbir şey paylaşmamam istendi hatta bu delilleri medyaya vermekten ceza alırım denildi.

Bu muhtar Narin’in erkek kardeşi Enes ile de görüşüyordu. Telefon kayıtlarına göre olay sonrası ve kamera kayıtlarında ne yazık ki Narin ya baygın ya da Salim elleriyle boğmuş vaziyette yatıyor ön koltukta ve üstünde koyu kahve renginde bir battaniye vardı. Muhtarı petrol çalışanları da tanıdığı için şüphe yoktu ayrıca muhtarın telefonu kapalıydı ve 2 saat sonra köye karanlıkta dönüyor. Bu sefer köye döndüğünde sanki hiçbir şeyden habersiz gibi davranıp ne olmuş Narin’e diye ağlamış, üzüntü süsü vermiştir.”

“Yusuf Mahir Koçyiğit”‘ten “Murat Çınar Çatalca”ya doğrulama

“Murat Çınar Çatalca” hesabındann sonra dikkat çeken bir başka paylaşım da “Yusuf Mahir Koçyiğit” adlı başka bir Facebook hesabından yapıldı.

“Yusuf Mahir Koçyiğit” Facebook hesabından yapılan paylaşımda şunlar yazıldı:

“Arkadaşlar Murat Çatalca çalıştığımız petrolün market görevlisidir. Dedikleri gerçektir. Yanılgı veya yalan yoktur içinde. Salim Güran petrole aracı hızlı biçimde kullanarak geliyor. Islak mendil alıyor aracı da marketin önüne çekmiyor oto yıkama tarafına park ediyor. Islak mendil alıyor, araca biniyor, çıkıp gidiyor.”

Hesaplar sahte çıktı

Bu paylaşımlardan iki gün sonra 1 Eylül günü Salim Güran tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre; yapılan araştırmada, benzin istasyonunda “Murat Çınar Çatalca” ile “Yusuf Mahir Koçyiğit” adında kişilerin çalışmadığı ve köyde yaşayanlar arasında bu isimlere sahip kimse olmadığı ortaya çıktı. Paylaşımların yapıldığı Facebook hesaplarının sahte hesaplar olduğu tespit edildi.

Battaniye detayı Nevzat Bahtiyar’ın ifadesinde de çıktı

Narin’in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi’ne gizlediğini kabul eden tutuklu şüpheli Nevzat Bahtiyar jandarmadaki ilk ifadesinde, yolda Salim Güran’ın kendisine selektör yaparak durdurduğunu belirterek şunları söylemişti:

“Bana içme suyu ile ilgili bir şey söyleyeceğini düşünerek bekledim. Salim Güran aracından inerek aracıma doğru geldi. Ben de araçtan indim. Salim Güran bana eliyle aracın ön yolcu koltuğunda bulunan battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek, ‘Bunu yok edeceksin’ dedi. Ben de gösterdiği şeyin yanına yaklaştım ve bakınca battaniyeye sarılı hareketsiz yatan insan olduğunu anlayınca şaşırdım ve tereddüt ettim. Salim Güran, ‘Aileni iyi düşün. Sana 200 bin lira veririm. Aracında torba var mı?’ dedi. Aracımın bagajından rengini hatırlamadığım bir çuval çıkartarak verdim. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp, çuvalın içerisine birlikte koyduk. Muhtar Güran oradan ayrılmadan önce ‘göl’ diye tabir ettiğimiz ‘Eğertutmaz Deresi’ne doğru götür’ diyerek eliyle orayı işaret etti. Oraya götürüp gömdüm.”

Bahtiyar’ın ifadesi Facebook hesaplarının iddialarıyla uyuşuyor

Nevzat Bahtiyar’ın ilk ifadesinin, “Murat Çınar Çatalca” Facebook hesabının paylaştığı bazı iddialarla uyuşması dikkat çekti. “Murat Çınar Çatalca” hesabından yapılan paylaşımda Narin’in Salim Güran’ın aracının ön koltuğunda üzeri battaniye ile örtülü şekilde yattığı iddia edilmişti. Nevzat Bahtiyar da ilk ifadesinde bu iddiayla paralel şekilde konuştu.

Ayrıca “Murat Çınar Çatalca” hesabından yapılan paylaşımda, Salim Güran’ın, Narin’in annesi Yüksel Güran ile Narin’in ağabeyi Enes Güran’la görüşmelerine de dikkat çekmişti. Nevzat Bahtiyar da jandarma ifadesinden sonra savcılıkta verdiği ikinci ifadesinde, Salim Güran’ın, Yüksel Güran ve kendi yengesi olan Maşallah Güran’la ilişkisi olduğunu iddia etmişti.

Narin bulunmadan boğuldu diye yazdı

Facebook paylaşımlarıyla ilgili dikkat çeken bir diğer ayrıntı da “Murat Çınar Çatalca” Facebook hesabının, Narin’in cesedi bulunmadan önce yaptığı paylaşımda, Salim Güran’ın Narin’i elle boğduğunu iddia etmesi. Narin’in cansız bedeni, bu paylaşımdan 8 gün sonra bulunmuş ve Narin’in boğularak öldürüldüğü tespit edilmişti.

Hesap sahte, bilgiler doğru

Yapılan çalışmalarda, Salim Güran’ın benzin istasyonuna gittiği ancak ıslak mendil almadığı belirlendi. Salim Güran’ın benzin istasyonuna gittiği saat ile “Murat Çınar Çatalca” hesabından yapılan paylaşımdaki saatin de uyuşmadığı belirlendi.

Battaniye bulunamadı

Narin’in ailesinin evindeki tüm halılar DNA araştırması amacıyla Van Jandarma Kriminal Laboratuvarı’na gönderilirken Nevzat Bahtiyar’ın ifadesinde ve sahte hesabın paylaşımında geçen Narin’in sarıldığı belirtilen battaniye ise bulunamadı. Jandarmanın yaptığı tüm çalışmalara rağmen battaniyenin nerede olduğuna dair bir ipucuna rastlanmadı.

- Advertisment -