Ana SayfaHaberlerNarin soruşturması: Jandarma raporunda Narin’in arabadaki DNA’sı, ön koltuktan arka koltuğa geçti

Narin soruşturması: Jandarma raporunda Narin’in arabadaki DNA’sı, ön koltuktan arka koltuğa geçti

Gazeteci İsmail Saymaz, Narin Güran’ın amcası Salim Güran’ın yeni ifadesinde arabadaki Narin’e ait DNA örneklerinin önden arkaya geçtiğini söyledi. İlk ifadede aracın ön sağ koltuğundaki DNA örneği, yeni ifadedeki rapordaki aracın arka sağ koltuğunda, kapının iç kısmında bulunuyor. Saymaz: “Eğer DNA ön koltukta ise, Salim’in ve karısının yalan söylediği ortaya çıkar. Eğer DNA arka koltukta ise, Narin’in annesinin doğru söylediği anlaşılır.”

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV’de katıldığı “Sansürsüz” programında, Diyarbakır’da öldürülen Narin Güran’ın amcası Salim Güran’ın yeni ifadesinde, Narin’in DNA’sı ile ilgili raporların çeliştiğini belirtti. Saymaz’ın açıkladığı ifadeye göre, Salim Güran’ın iki ifadesinde DNA bulgularının uyuşmadığı ortaya çıktı.

Saymaz öncesinde, soruşturmada dahli olan Nevzat Bahtiyar’ın, Narin Güran’ın ölümünden doğrudan Salim Güran’ı sorumlu tuttuğunu; Bahtiyar’a göre, Salim Güran’ın Narin’i öldürdükten sonra cesedi ona getirdiğini ve çuvala koyarak dere kenarına indirmesini istediğine dair ifadesinden bahsetti. Bahtiyar ifadede, “Cinayetin neden işlenmiş olabileceği” sorusuna yanıt olarak, Salim Güran’ın Narin’in annesi ve diğer bir akrabası Maşallah Güran ile gizli bir ilişkisi olabileceğini öne sürdü. Bahtiyar’a göre, Narin bu ilişkiye tanık olmuş olabilir ve bu nedenle öldürülmüş olabilirdi. Ancak Bahtiyar ifadesinde, bu iddianın tamamen bir tahmin olduğunu ve olayla ilgili doğrudan bir görgü tanıklığının olmadığını belirtti.

Salim Güran’ın yeni ifadesinde, Nevzat Bahtiyar’ın ifadesindeki iddiaları reddettiği öğrenildi. Ancak Salim Güran’ın ifade tutanağında bahsi geçen ilk DNA raporunda, Narin’e ait DNA örneğinin aracın ön sağ koltuğunda olduğu tespit edilmişken, yeni ifadesinde DNA’nın aracın arka sağ koltukta, kapının iç kısmında bulunduğu kaydedilmiş. İsmail Saymaz, çelişkili rapor hakkında şunları söyledi:

“Bu DNA nerede duruyor? Sağ ön koltukta olmasıyla sağ arka koltukta olması arasında fark var. Çünkü daha önce bu konuda Salim’in karısına sorulduğunda, ‘sağ ön koltuk’ demişti. Sağ ön koltukta Narin’in DNA’sı var diye sorulduğunda, yanıt olarak şu ifadeyi kullanmışlardı: ‘Biz bundan bir ay önce yeğenimizin nişanı için köyden bir yere gittik. Önde Hediye oturuyordu, ön koltukta. Arabayı Devran kullanıyordu. Arka koltukta ise çocuklar vardı. Narin ise arkada oturuyordu.’ Şimdi bu sorguda diyor ki, aslında DNA arka koltukta, kapının iç tarafındaymış. Kardeşim, bu DNA ile ilgili düzgün bir açıklama yapmıyorsunuz. Nerede bu DNA, önde mi arkada mı? Şimdi DNA önde olduğunda Salim’in ve karısının yalan söylediği ortaya çıkar. Veya DNA arkadaysa Narin’in annesinin doğru söylediği ortaya çıkar.”

Salim Güran ayrıca cinayetten iki gün sonra, 23 Ağustos’ta telefonundaki WhatsApp arama ve mesajlaşma kayıtlarını silmiş olması hakkında, “hayat kadınlarıyla” yaptığı görüşmelerin açığa çıkmaması için sildiğini iddia ederek, cinayetle ilgili bir kanıt yok etme amacı taşımadığını savundu.

- Advertisment -