Ana SayfaHaberlerNarin’in katil zanlısı amca Salim Güran’dan ikinci ifade: "Hayat kadınları ile görüşme...

Narin’in katil zanlısı amca Salim Güran’dan ikinci ifade: “Hayat kadınları ile görüşme sağladığımdan kayıtları sildim”

Narin’in tutuklanan amcası Salim Güran ile işçisi R.A. (15) arasındaki telefon görüşmesi dosyaya girdi. Dosyaya giren görüşme dökümüne göre; Salim Güran’ın, “O sondaki köşede bir şeyin düşmüş ha, sana ait bir şey sondaki yamaçta, yamacın köşesi taş” dediği R.A.’nın, “Tamam henüz bende değil, daha ölmemiş” diye cevap vermiş. Daha önce adli kontrolle tahliye edilen R.A. yeniden alınan ifadesinin ardından tutuklandı. Salim Güran, telefonundaki mesajları ve görüşme kayıtlarını silmesiyle ilgili şöyle dedi: "Hayat kadınları ile görüşme sağladığımdan kayıtları sildim.”

Diyarbakır Bağlar’a bağlı Tavşantepe köyünde 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada tutuklu sayısı 11’e yükseldi.

2 Eylül’de tutuklanan Narin’in amcası ve Tavşantepe’nin de muhtarı olan Salim Güran’la olay günü mesajlaşmaları dosyaya giren R.A. (15) da yeniden gözaltına alınmasının ardından savcılık sorgusu sonrası tutuklandı.

R.A.’dan önce de yeniden ifadesi alınmak üzere Diyarbakır Adliyesi’ne götürülen tutuklu Salim Güran, savcılığa üç saat ifade vermişti.

“Daha ölmemiş”

Salim Güran ile çalışanı olan R.A. (15) arasındaki şu görüşme dökümü dosyaya girdi.

Salim Güran: “O sondaki köşede bir şeyin düşmüş ha, sana ait bir şey sondaki yamaçta, yamacın köşesi taş”

R.A.: “Eee”

Salim Güran: “Biri yerde”

R.A: “Tamam henüz bende değil, daha ölmemiş”

Salim Güran iddiaları reddetti: “Hayat kadınları ile görüşme sağladığımdan kayıtları sildim”

Salim Güran, yeniden alınan ifadesinde itiraflarda bulunan şüpheli Nevzat Bahtiyar’ın iddialarını ve baz kayıtlarını reddetti.

Salim Güran, Sabah’ın haberine göre, işçisi R.A. ile arasındaki mesajlaşma için şunları söyledi:

“Bahsetmiş olduğunuz görüşme içeriğini hatırladım. Ben bahse konu mısır arazisinin sulamasını yaparken kullandığım trafonun elektriğini bazen kaçak yapmak için bir alet kullanıyordum. Olay günü de o aleti R.A.’ya bırakmış olduğum taş dibinden alması için aradım. Görüşme içeriği tamamen bununla alakalıdır. Narin’in ölümü ile herhangi bir ilgisi yoktur.”

Salim Güran, Whatsapp yazışmalarını ve görüşme kayıtlarını telefonundan silmesiyle ilgili şunları söyledi:

“Ben hayat kadınları ile görüşme sağladığımdan ve bu hususun açığa çıkmaması adına bu kayıtları sildim. Başkaca bir amacım yoktur. Çünkü ben sürekli telefonumda bulunan dijital verileri siliyorum. Narin’in ölümüne ilişkin herhangi bir delili yok etme amacı taşımıyorum.”

Narin’in cansız bedenini kendisinden alarak Eğertutmaz Deresi’ne sakladığı itirafında bulunan şüpheli Nevzat Bahtiyar’ın iddialarıyla ilgili şunları söyledi:

“Nevzat Bahtiyar’ı sormuş olduğunuz 15:00 – 16:00 saatleri arasında kesinlikle görmedim. Sadece saat 20:00’dan sonra köyün içine evime doğru ilerlerken bir kalabalığın içerisinde gördüm. Bunun haricinde kesinlikle söylemiş olduğu olay gerçekleşmemiştir. Bu beyanlarını kabul etmiyorum. Yeğenim olan Narin Güran’ı öldürerek cesedini arabama yükledikten sonra kendisine teslim etmedim. Ben Nevzat’a Arif’in kızını öldürmüşüm demedim. Dolayısıyla aleyhime olan beyanlarını kabul etmiyorum.”

“Ben kesinlikle olay günü Nevzat Bahtiyar ile kesinlikle görüşmedim. Baz analizleri yanlıştır. Bu hususu da kabul etmiyorum.”

Nevzat Bahtiyar’ın öne sürdüğü Narin’in annesi Yüksel ve yengeleri Maşşallah Güran ile ilişkisi de sorulan zanlı, böyle bir ilişkinin olmadığını belirtti.

“Neden Salim Güran’ı korumaya çalışıyorsunuz?”

Savcılık sorgusunda R.A., bu mesajlar için “Vallahi ben böyle bir şey hatırlamıyorum” dedi.

Olay günü Salim Güran’la beraber tarlada olduklarını söyleyen R.A., Salim Güran’ın üstünü değiştirmeye gideceğini belirterek yanlarından ayrıldığı 5-10 dakika haricinde saat 14.00’ten 20.00’ye kadar tarlada yanında bulunduğunu iddia etti.

R.A., Salim Güran’ın 14.00-15.00 saatleri arasında yanlarına gelerek “Ben eve gidip üstümü değiştirip geleceğim” dedikten sonra gittiğini ve 5-10 dakika içinde geri döndüğünü söyledi.

Savcı, Salim Güran’ın ifadesinde tarladan başka yerlere gittiğini söylediğini belirterek, “Bu çelişkiye ilişkin beyanınız nedir?” diye sordu. R.A., “Bu çelişkiye ilişkin söyleyecek bir şeyim yoktur” diye yanıt verdi.

İtiraflarda bulunan şüpheli Nevzat Bahtiyar’ın, saat 15.08’den yaklaşık 15-20 dakika sonra Salim Güran’ın kendisine, Narin’in babası Arif Güran’ın ahırının olduğu taraftaki tepe kısmından seslenerek “Hazırlan, seninle işimiz var” dedikten kısa süre yanına geldiğini ve Narin’in cansız bedenini kendisine verdiğini beyan ettiği hatırlatılan R.A, Nevzat Bahtiyar’ın ifadeleriyle çelişkiye düştüğünün söylenmesi üzerine “Bu hususta diyecek bir şeyim yoktur” dedi.

R.A., savcının “Tüm bu çelişkiler ışığında neden Salim Güran’ı korumaya çalışıyorsunuz” sorusuna, “Ben, Salim’i korumuyorum. Salim saat 14.00’dan sonra kıyafet değiştirmek için gitmesi dışında yanımdan ayrılmadı” diye yanıt verdi.

Halk TV’den Ferit Demir ise 12 Eylül-13 Eylül gecesi televizyon yayınında; R.A.’nın telefonunda, Salim Güran tarafından, Narin’in ortadan kaybolduğu 21 Ağustos 15.15’ten kısa bir süre sonrasına ait bir ses kaydının tespit edildiğini ve bu ses kaydında Salim Güran’ın R.A.’ya, “R., kız yaşıyor mu öldü mü?” diye sorduğunu iddia etmişti.

Tutuklanan anne: “Salim Güran’la ilişkim yok”

Önceki gün (12 Eylül) “kasten öldürme suçuna iştirak etme” suçlaması yöneltilen Narin’in annesi Yüksel Güran ile ağabeyi Enes Güran’ın da arasında olduğu 8 kişi, 11 Eylül’de ise itiraflarda bulunan şüpheli Nevzat Bahtiyar tutuklanmıştı.

Üç şüpheli adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edilirken, Narin’in babası Arif Güran’ın da aralarında olduğu 10 kişi savcılıktan serbest bırakılmıştı.

Aleyhindeki iddiaları reddeden Yüksel Güran, Narin’in ölümüyle ilgili kendisinin bir dahli olup olmadığıyla ilgili soru üzerine şunları söyledi:

“Benim bu olayla bir alakam yok, haberim de yok. Narin’i kim öldürdüyse Allah belasını versin. Bu konuyla ilgili hiçbir dahlim ve ilgim yok.”

Yüksel Güran, soruşturmada tutuklanan Narin’in amcası Salim Güran’la ilişkisi olduğunu reddederek şunları söyledi:

“Hayır, kesinlikle öyle bir şey yok. Bundan utanç duyuyorum.”

“Narin’in kaybolduğu gün Salim Güran’ı yanlışlıkla aradım”

Yüksel Güran, itiraflarda bulunan tutuklu şüpheli Nevzat Bahtiyar’ın işaret ettiği şekilde, Narin’in, Salim Güran’la kendisini uygunsuz şekilde görmesi neticesinde öldürüldüğü iddiasını da reddetti.

HTS kayıtlarıyla ortaya çıkan, Narin’in ortadan kaybolduğu 21 Ağustos saat 15.15’ten sonra Salim Güran’ı üç defa aramasıyla ilgili olarak da o gün Salim Güran’ı bir defa yanlışlıkla aradığını, ancak diğer iki aramayı kendisinin yapmadığını iddia etti.

Muhtarın eşi: “Eşimden şüphelendim”

Salim Güran’ın eşi Meltem Güran, savcılık sorgusunda “Narin Güran’ın kaybolup akabinde öldürülmesi olayı ile ilgili şüphelendiğiniz bir kimse var mıdır? sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Eşim Salim Güran’ın kullanmış olduğu 47 … plakalı araç aslında kardeşi olan Fuat Güran’ın. Ancak kendisi Van ilinde olduğu için aracı eşim Salim Güran kullanıyordu. Bu araç içerisinde yapılan incelemede Nadir Güran’a ait DNA profili tespit edilmiş. Bu aracı Eşim Salim Güran ve oğlum Devran Güran kullanmaktaydı. Ancak Eşim daha sıklıkla kullanırdı. Narin’in kaybolduğu gün de aracı eşim Salim Güran kullandı. Gün boyu araç eşim Salim Güran’daydı. Devran da olay günü davetiye dağıtmaya gitmişti. Narin’de 8 yaşında olduğundan ve araba süremeyeceğinden dolayı eşim Salim Güran’dan şüphelendim. Zaten eşim Salim Güran bu sebeple tutuklandı. Başkaca şüphelendiğim kimse yoktur.”

Melek Güran, ifadesinin ardından savcılıktan serbest bırakıldı.

Baba Arif Güran: “İsterse kardeşim isterse eşim olsun cezalandırılmasını istiyorum”

Narin’in babası Arif Güran, savcılık ifadesinde ağabeyi Salim Güran’ın kullandığı araçta Narin’e ait DNA örnekleri çıkmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Narin ve kardeşi Eren, ben burada olmadığımdan dolayı sadece bir kez Berat Kaya’nın kınasında bindiler. Bunda da arka koltuğa oturduklarını annesi bana söyledi. Bu nedenle çıkan DNA’ya ilişkin bir şey diyemiyorum. Bu hususun araştırılmasını, suçlu kardeşimse cezalandırılmasını istiyorum.”

Arif Güran, “Eşinizin sizi aldattığınıza ilişkin bir şüpheniz var mı? Salim ile aralarında bir şey olabilir mi?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Kesinlikle aralarında bir şey olamaz. Burada Salim’e güvendiğimden değil eşime güvendiğim için bunu demekteyim.”

Ekleyecek bir şeyinin olup olmaması üzerine Arif Güran, “Kızıma bunu yapanın araştırılıp bulunmasını istiyorum. İsterse kardeşim olsun isterse eşim olsun her türlü cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu.

Kim hangi suçlamayla tutukluluğa sevk edildi

Önceki gün tutuklanan diğer 6 kişi ve haklarındaki suçlamalar şöyle:

Fuat Güran – “Suçluyu kayırma”, “suç delillerini yok etmek”

Mehmet Şevket Kaya – “Suçluyu kayırma”, “suç delillerini yok etmek”

Muhammet Kaya – “Suçluyu kayırma”, “suç delillerini yok etmek”

Birsen Güran – “Suçluyu kayırma”, “suç delillerini yok etmek”

Maşallah Güran – “suçluyu kayırma”, “suç delillerini yok etmek”

Mehmet Salim Atasoy – “suçluyu kayırma”, “suç delillerini yok etmek”

- Advertisment -