Ana SayfaHaberlerNasuh Mahruki: “Kuran’da türban yok, türban siyasal İslamcı sembolü” CHP’li Sevgi Kılıç:...

Nasuh Mahruki: “Kuran’da türban yok, türban siyasal İslamcı sembolü” CHP’li Sevgi Kılıç: “Kadınların tercihi sizleri ilgilendirmez”

Bağımsız Beşiktaş Belediye Başkanı Nasuh Mahruki’nin “Başörtüsüyle kimsenin sorunu yok, türbanla var. Türban, siyasal İslam ve emperyalizm sembolü” sözlerine; kendi de başörtülü olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, “Türban takmayın o halde Nasuh Bey, emperyalizme tokat atmış olursunuz. Kadınların ne giyeceğini erkekler konuşmasın” diyerek tepki gösterdi. Kılıç’a cevap veren Mahruki: “Kuran’da senin başındaki gibi saç görünmesin diye altına bone takılan türban yok. Türban/Sıkmabaş Siyasal İslamcı sembolü.”

CHP’den Beşiktaş Belediye Başkan adaylığı başvurusu kabul edilmeyince Beşiktaş Belediye Başkanlığı’na bağımsız aday olan Nasuh Mahruki, katıldığı bir yayında söylediği “Başörtüsüyle kimsenin sorunu yok, türbanla var. Türban bir siyasal İslam ve emperyalizm sembolü” sözleri nedeniyle tepki çekti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, Mahruki’ye “E türban takmayın o halde Nasuh Mahruki Bey, emperyalizme şöyle okkalı bir tokat atmış olursunuz. Kadınların ne giyeceğini erkekler konuşmasın! Biz kadınların tercih ettiği yaşam tarzı sizleri hiç mi hiç ilgilendirmez, anlayın artık” mesajıyla tepki gösterdi.

Mahruki ise Kılıç’a şöyle cevap verdi:

“Sevgi Kılıç, Kuran’da senin başındaki gibi saçının tek bir teli görünmesin diye altına bone takılan türban diye bir şey yok. Türban/Sıkmabaş Siyasal İslamcı yani Müslümanlığı siyasi çıkarları için bir araç olarak kullanan Allah ile aldatan tarikatların sembolü. Bu düşüncede birinin Atatürk’ün kurduğu, ALTI OK’un partisi CHP’de yönetici olarak ne işi olduğunu da bence herkes sorgulamalı.”

- Advertisment -