Ana SayfaHaberlerGündemNasuh Mahruki: “Türbanı Türkiye’de ilk kez İngiliz ajanı bir kadın taktı”

Nasuh Mahruki: “Türbanı Türkiye’de ilk kez İngiliz ajanı bir kadın taktı”

Bağımsız Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Nasuh Mahruki: “Türban diye bir şey Kuran'da yok. Türban, 40 yıllık bir konu. İslamiyet’te 1400 sene boyunca türban diye bir mesele olmamış. Emperyalizm, son 40 yılda Türkiye’de çıkarttı bunu. Hatta bunu ilk kez İngiliz ajanı bir kadın takıyor Türkiye’de. Tamamen emperyalizmin İslamiyet'i sulandırmak için uydurduğu bir şey. Başörtüsü, Anadolu'da Sümerlerden beri kullanılan bir gelenek. Başörtüsüyle sorunumuz zaten yok.”

Bağımsız Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Nasuh Mahruki, geçen ay katıldığı bir televizyon programında “Başörtüsüyle kimsenin sorunu yok, türbanla var. Türban bir siyasal İslam ve emperyalizm sembolü” diye konuşmuştu.

Mahruki, T24’ten Cansu Çamlıbel’e verdiği röportajda gelen soru üzerine şunları söyledi:

“Artık Türkiye’de bir vali, emniyet müdürü, bakan, savcı, hâkim türban takabiliyor. Bu bambaşka bir mahalle baskısı yaratacak bir konu. Çünkü devlet otoritesindeki üst düzey insanlar kafasını örterse Kuran’da olmayan ve İslam’da olmayan bir şekilde, bu vatandaş üzerinde mahalle baskısı yaratır. Türban diye bir şey Kuran’da yok, Müslümanlıkta da yok. Türban, 40 yıllık bir konu. Oysa İslamiyet’te 1400 sene boyunca türban diye bir mesele olmamış. Son 40 yılda Türkiye’de çıktı böyle bir şey. Türkiye’de çıkartıldı. Emperyalizm çıkarttı bunu. Saçının tek teli gözükmeyecek şekilde, içine de bone takarak takacaksın o türbanı. O türban tarikatların ve siyasal İslam’ın sembolü. Müslümanlıkla alakası olan bir şey değil. Ama bunu Müslümanlık diye yutturuyorlar. Bunu Müslümanlık diye yutturunca 5 yaşındaki kız çocuğunu da başına örttürmenin yolu açılıyor. Sorun bu. Normalleştiriyorlar bunu yani.

“Başörtüsü, Anadolu’da Sümerlerden beri kullanılan bir gelenek. Başörtüsüyle sorunumuz zaten yok. Türbanla sorun var. Türban çünkü doğrudan Cumhuriyet’e başkaldırı, laikliğe başkaldırı. Türban, siyasal İslam’ın bayrağı. 100 yıl önce türban diye bir şey var mıydı? 50 sene önce Türkiye’de türban diye bir konu var mıydı yani? 40 yıldır İstanbul’da konuştuğumuz bir konu bu. Hatta bunu ilk kez İngiliz ajanı bir kadın takıyor Türkiye’de, öyle normalleştiriliyor. Yani bu tamamen emperyalizmin uydurduğu bir şey, İslamiyet’i sulandırmak için yaptıkları bir şey.”

- Advertisment -