Ana SayfaHaberlerNATO Genel Sekreteri “terörizm tehdidi” dedi, Türk medyası “FETÖ terörizmi” diye haberleştirdi

NATO Genel Sekreteri “terörizm tehdidi” dedi, Türk medyası “FETÖ terörizmi” diye haberleştirdi

Bugün (5 Temmuz) gerçekleştirilen Finlandiya ve İsveç’in NATO üyelik protokolü imza töreninde konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO’nun birlikte mücadele etmesi gereken güvenlik tehditlerinin Rusya ve terörizm olduğunu belirtti. Stoltenberg’in “threat of terrorism” cümlesini Türk medyası “FETO terrorism” olarak haberleştirdi ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in FETÖ terörizmi ifadesini kullandığını manşetlerine taşıdı.

NATO Genel sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyelik protokolünün imzalandığı törende konuşma yaptı ve NATO’nun ortak güvenlik endişelerinden bahsetti. Konuşmasında “güvenlik tehditleri,” daha saldırgan bir Rusya” ve “terörizm tehdidi” ifadelerini kullandı.

Önce TRT World, Stoltenberg’in birza hızlı kullandığı bu “threat of terrorism” (terörizm tehdidi) ifadesinin “threat of…” kısmını FETO gibi anladı ve “FETO tehdidi” olarak haberleştirdi.

Ardından, Hürriyet ve HaberTürk gibi mecralar, aynı “FETO tehdidi” iddiasını büyüterek kullandı.

Kimse de, NATO Genel Sekreteri nasıl olup da “FETO tehdidi”ni bu kadar evrensel çapta büyütmüş olabilir diye sormadı.

Oysa video dikkatle izlendiğinde, Stoltenberg net bir şekilde “FETO terrorism” değil terörizm tehdidi anlamına gelen “threat of terrorism” ifadesini kullanıyor.

Nitekim aynı ifade, NATO’nun resmî transkriptinde de yayınlandı.

- Advertisment -