Ana SayfaHaberlerNavalny, kendisine Kuran vermeyen hapishane yönetimini mahkemeye verdi

Navalny, kendisine Kuran vermeyen hapishane yönetimini mahkemeye verdi

Rus muhalif lider Navalny, “bir Hristiyan olarak Müslümanları daha iyi anlamak için” hapishane yönetiminden Kuran-ı Kerim istedi. Ama idare “radikal şeyler içeriyor mu incelememiz lazım" diyerek üç aydır talebini karşılamadı. Navalny kızgın: “Kur'an-ı Kerim'i de aşırılıkçılık denetiminden geçirmek aptalca ve yasa dışı. Bu yüzden hapishane yönetimini mahkemeye verdim.”

Hapishane yönetimini mahkemeye verdiği bir mektupla açıklayan Navalny, hapishanede kendini geliştirebilmek için çeşitli hedefler koyduğunu, hedeflerinden birinin de Kur’an-ı Kerim’i ve Hazreti Muhammed’i derinden anlamak olduğunu ifade ederek, “Bana Kur’an-ı Kerim vermiyorlar. Bu son derece sinir bozucu” dedi.

“Kuran-ı Kerim’i incelemenin bir Hristiyan olarak gelişimime de katkı sunacağını fark ettim”

Etrafında herkesin İslam’ı ve Müslümanları konuştuğunu belirten Navalny mektubunda “Elbette bunların yüzde 99’u ne hakkında konuştuğunu bilmiyor. Ben de Müslüman olmayan Rus siyasetçiler arasında Kur’an-ı Kerim’i en iyi bilen olmaya karar verdim. Ayrıca Kur’an-ı Kerim’i incelemenin bir Hristiyan olarak gelişimime de katkı sunacağını fark ettim” diyor.

“Kuran-ı Kerim’i de aşırılıkçılık denetiminden geçirmek aptal ve yasa dışı”

Hapishaneye gelirken çok sayıda kitap getirdiğini ve tümünün “aşırılıkçılık” denetiminden geçtiğini anlatan Navalny, “Bu denetimler 3 ay sürüyor. Kur’an-ı Kerim’i de aşırılıkçılık denetiminden geçirmek aptalca ve yasa dışı. Bu yüzden hapishane yönetimini mahkemeye verdim. Daha ne kadar sabredebilirim? Kur’an-ı Kerim’i de okumak yasak mı? Kitaplar her şeyimizdir ve eğer kitap okumak için de mahkemeye gideceksem, giderim” ifadelerini kullandı.

- Advertisment -