Ana SayfaHaberler"Ne Lahey ne de 'şer ekseni' bizi durdurabilecek"

“Ne Lahey ne de ‘şer ekseni’ bizi durdurabilecek”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Uluslararası Adalet Divan’ında (UAD) açtığı “soykırım” davasına rağmen Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına devam edeceklerini açıkladı.

Tel Aviv’deki Savunma Bakanlığı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Netanyahu, şunları söyledi:

“Gazze’deki savaşta 100 günü geride bıraktık. Hamas’ı ortadan kaldırma, tüm esirleri evlerine geri getirme ve Gazze’nin bir daha ülkemiz için tehdit oluşturmayacağından emin olma hedeflerini gerçekleştirinceye kadar bu savaşı sürdüreceğiz.”

“Tüm hedeflerimiz gerçekleşinceye kadar Gazze savaşını sürdüreceğiz. Ne Lahey ne de ‘şer ekseni’ bizi durdurabilecek.”

“Mısır ile Gazze arasındaki sınır şeridi Philadelphia (Salahaddin) kontrolü sağlamadan Hamas’ı ortadan kaldırmak mümkün değil.”

İsrail Genelkurmay Başkanı, Gazze’de saldırıların devamı için gerekli planları onayladıklarını söyledi

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ise düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırıları ve Hizbullah ile çatışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.

İsrail ordusunun plana göre ilerlediğini ve “Gazze Şeridi’nin kuzeyinde Hamas’ın askeri yapısının dağıtılması planını tamamladıklarını” öne süren Halevi, Gazze Şeridi’nin orta kesimi ve güneyine yoğunlaştıklarını ifade etti.

Halevi, Hamas’a yönelik “baskıyı artırmayı” sürdüreceklerini söyleyerek, “Bugün Güney Komutanlığının çatışmalara devam etmesi ve Hamas üzerindeki askeri baskıyı artırması planlarını onayladık” dedi.

- Advertisment -