Ana SayfaHaberler“Ne senden ne senin şürekandan zerre korkum yok”

“Ne senden ne senin şürekandan zerre korkum yok”

Erdoğan’ın parti grubunda, Çubuk’ta uğradığı linç girişiminin görüntülerini izlettiği CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi: “Şahıs grup toplantısında uzun uzun benim videolarımı izletmiş, aleni tehditler savurmuş, adeta birilerine yarım kalan işi bitirin talimatı vermiş. Buradan söylüyorum: Ne senden ne senin şürekandan zerre kadar korkum yok. Sonuna kadar mücadele vereceğim. Bunu bilesin.”

Kılıçdaroğlu’nun basın toplantısında gündeminde kışın yaşanması beklenen gaz sıkıntısıyla ilgili önlemler de vardı:

“Aylardır kışa yönelik uyarılarımı yapıyordum. Zam yağmurları konusunda vatandaşları uyarıyordum. ‘Kara kış fonu kurulsun’ diyordum. Karşımızda kapı duvar bir iktidar var ve maalesef uyardığım her şey artık gerçeğimiz oldu.

Kıştan sonra zaten iktidara geleceğiz

“Buradan halkımıza seslenmek istiyorum. Kime oy vermiş olursanız olun, bu enerji meselesinde hepimiz birlikte mücadele etmek zorundayız. İktidara geldiğimizde nihai amacımız, elbette yoksullukla mücadele ve daha adil bir ülke inşa etme olacaktır. Ama atlatmamız gereken bir kış var. Kıştan sonra zaten iktidara geleceğiz, orası kolay.”

“‘Şahsa’ buradan sesleniyorum: Bunları hemen yap…”

“Gelelim çözüme. Nedir çözüm? ‘Şahsa’ buradan sesleniyorum: Bu sesi iyi dinle. Eğer bunları yaparsan milletimiz biraz olsun rahatlayacak. Hatta buradan siyasi puan da toplayabilirsin, kazanabilirsin. Umurumda değil. Yeter ki bu millet rahatlasın. Bunları hemen yap:

  • Bir: Her şeyden önce acilen Kara Kış Fonu’nu kurarak vatandaşlarımıza kış ayları için destek ver.
  • İki: Elektrik faturalarındaki KDV’yi kış boyunca kaldır. Sana söylüyorum; sadece TRT fonunun kaldırılması bile tek başına yüzde 20 oranında bir indirimin sağlanmasına neden olacak. O nedenle diyorum, derhal kaldır.
  • Üç; aynı şekilde, doğalgaz ve mutfak tüpündeki ÖTV ve KDV’yi de hemen kaldır.
  • Dört; elektrik ve ısınmada düşük gelirliler lehine kademeli tarifeli sisteme geç. Yani sosyal tarife uygulamasını başlat. Bu vatandaşlar daha ağır bir fatura ödemesinler.

 “Seninle sandıkta görüşeceğiz.”

“Enerjiye bağlı bu sıkıntıların bir de ticari işletmeler boyutu var. Özellikle esnaf ve küçük ölçekli işletmelerin de acilen destek programına alınmasını istiyorum. Bu hamleler, halkımıza bir nebze olsun nefes aldıracaktır. Hele bu kara kışı geçirelim, zaten seninle sandıkta görüşeceğiz.”

- Advertisment -