Ana SayfaHaberlerEkonomiNebati, “Enflasyon bir süre yüzde 40’lar civarında olacak, yıl sonunda yüzde 30”...

Nebati, “Enflasyon bir süre yüzde 40’lar civarında olacak, yıl sonunda yüzde 30” demiş

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, milletvekilleri, ekonomist, akademisyen ve iş dünyası temsilcilerine finans sektörü alanında atılacak yeni adımlarla ilgili bilgi veren Bakan Nebati, önümüzdeki süreçte kamu bankalarının sermayelerine hazineden kaynak aktarımı yapılacağını, böylece bu bankaların kredi imkânlarının genişletileceğini söyledi. KGF kredilerinin proje bazlı olarak uygulanacağını hatırlatan Nebati “Bugüne kadar KGF kredilerinin yüzde 70’inin yatırım yerine yata, kata ve dövize gittiğini gördük. Alınan kredi yatırımlara gidecek” dedi.

Habere göre Nebati, enflasyon konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çizdiği tablodan çok farklı bir tabloya işaret etti ve şöyle konuştu:

“Hedefimiz enflasyonu aşağı çekmek. Bir süre yüzde 40’lar civarında olacak. Yaz aylarında bir miktar düşme olacak. Yıl sonunda baz etkisiyle yüzde 30’ların altına indirmeyi hedefliyoruz.  Doğrudan yabancı yatırımların önümüzdeki dönemde artmasını bekliyoruz. Türkiye’ye yönelik bir ilgi olduğunu görüyoruz. Bunun istihdama da katkısı olacak. Yakın tarihte yurt dışına bazı ziyaretlerimiz olacak. Yatırımcılarla görüşeceğiz.”

- Advertisment -