Ana SayfaHaberlerEkonomi“Nebati-Kavcıoğlu ikilisinin kapı arkası dolar satışları da 128 milyar doları buldu”

“Nebati-Kavcıoğlu ikilisinin kapı arkası dolar satışları da 128 milyar doları buldu”

Karar TV yayınında konuşan Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota: “Nebati’den sonra tekrar kapı arkası satışları başladı. Yine 128 milyar doları bulmuş vaziyette. İhracatçıdan, kur korumalı mevduattan, bir yerlerden döviz geliyor; onları satıyorlar. Berat Albayrak dönemindeki satışlar buna benzemiyordu; şimdi gelen parayı satıyorlar, o zaman daha önce biriktirilmiş olan parayı satıyorlardı.”

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, Karar TV canlı yayınında Maliye Bakanlığına Nureddin Nebati’nin, Merkez Bankası (MB) Başkanlığı’na da Şahap Kavcıoğlu’nun gelmesinden itibaren yeniden başlayan “arka kapıdan” döviz satışlarının Berat Albayrak dönemindeki gibi 128 milyar dolar seviyesine geldiğini açıkladı.

Rota şöyle konuştu:

“Berat Albayrak bakan, Murat Uysal Merkez Bankası Başkanıyken ‘128 milyar dolar skandalı’ diye adlandırabileceğim, bence Türkiye’nin en büyük finansal skandalı ortaya çıkmıştı.

“MB, resmi kanallarından ilan etmeden kapı arkası dediğimiz yöntemlerle rezervlerini satıyordu ve bunların kümüle tutarı yaklaşık bir buçuk yıllık dönem içerisinde 128 milyar doları bulmuştu.

“Lütfi Elvan ile Naci Ağbal’ın göreve gelmesiyle beraber bu satışlar bıçak gibi kesilmişti. Bunun yanlış olduğunu, Türkiye ekonomisine büyük zarar verdiğini onlar zaten biliyordu. Görev değişikliği de bu sebeple olmuştu.

“3-4 aylık bir dönemden sonra Şahap Kavcıoğlu ile Nurettin Nebati ikilisine teslim edildi ekonomi. Tekrar kapı arkası satışları başladı.

“O kapı arkası satışlar da -neredeyse üzerinden 15-16 ay geçti- yine 128 milyar doları bulmuş vaziyette.

“Tabii ki bu kadar rezervimiz yoktu. Bu, asgari ücretli birinin dört sene boyunca kazandığı paranın banka hesabında olmamasına benziyor. Bu bir stok değil akım. İhracatçıdan, kur korumalı mevduattan, bir yerlerden döviz geliyor; onları satıyorlar.

“Berat Albayrak-Murat Uysal dönemindeki satışlar buna benzemiyordu. Şimdi gelen parayı satıyorlar, o zaman daha önce biriktirilmiş olan parayı satıyorlardı.”

- Advertisment -