Ana SayfaHaberlerHollanda'yı 3-2 yenen Avusturya D grubunu lider bitirdi

Hollanda’yı 3-2 yenen Avusturya D grubunu lider bitirdi

Hollanda’yı 34 yıl sonra yenmeyi başaran Avusturya, D grubunu lider olarak tamamlayarak ilk 16’ya kaldı. Grubun diğer maçında Polonya ile berabere kalan Fransa ikinci oldu. Avusturya’ya yenilen Hollanda ise topladığı 4 puanla en iyi üçüncüler arasından ilk 16 turuna çıktı. Türkiye , yarın oynanacak maçta ikinci olarak 16’ya kalırsa rakibi Avusturya olacak.

Euro 2024 D Grubu’nda son grup maçları bugün oynandı.

Avusturya, Hollanda’yı 3-2 yendi. Avusturya’nın gollerini 6. dakikada Malen, 59. dakikada de Vrij kendi kalesine attı, Marcel Sabitzer, 80’de ülkesinin 3. golünü attı. Hollanda’da Gakpo 47, Depay 75. dakikalarda ağları sarstı.

Avusturya puanını 6 yaptı ve Fransa’nın Polonya ile 1-1 berabere kalmasıyla grubunu lider bitirdi. D Grubu’nu Fransa iki, Hollanda 3. olarak bitirdi. Polonya 1 puanda kalarak turnuvaya veda etti.

AVUSTURYA’NIN RAKİBİ TÜRKİYE OLABİLİR

Avusturya, D Grubu’nu lider bitirdi. Avusturya’nın rakibi, A Milli Takım’ın yer aldığı F Grubu ikinci olacak.

Polonya’dan Fransa’ya çelme

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) D Grubu üçüncü maçında  Fransa ile Polonya 1-1 berabere kaldı. Horozlar bu skorla liderliği Avusturya’ya kaptırsa da son 16’ya grup ikincisi olarak yükseldi.

D Grubu’ndaki son maçta Fransa ile Polonya BVB Dortmund Stadı’nda karşı karşıya geldi.

Mücadelenin 56. dakikasında Fransa, Mbappe’nin penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Polonya 79. dakikada Lewandowski’nin penaltı golüyle skoru eşitledi ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

Bu sonucun ardından Fransa puanını 5’e yükseltti ve ikinci sırada kalarak son 16 turuna yükseldi. Grubun son sırasındaki Polonya ise turnuvaya 1 puanla veda etti.

- Advertisment -