Ana SayfaHaberlerNeo-Nazi yanlılarına operasyon düzenleyen Fransız polisi, bir cephanelik buldu

Neo-Nazi yanlılarına operasyon düzenleyen Fransız polisi, bir cephanelik buldu

Fransa, son yıllarda Yahudi karşıtı olaylardaki artışa paralel olarak aşırı sağa yönelik gözetimini artırdı.

Fransız polisi doğu Alsace bölgesinde bir neo-Nazi grubuna mensup olduğundan şüphelenilen dört kişiyi tutukladı. Ancak asıl şaşırtan gelişme tutuklama sonrası gerçekleşti. Operasyonda polis ekibi, makineli tüfekler de dahil olmak üzere büyük bir cephaneliği ele geçirdi.

İstihbarat servislerinden gelen bilgilerin ardından 200 polis ile başlatılan operasyonda, Salı günü 45-53 yaşları arasındaki bir grup erkek, Mulhouse yakınlarındaki evlerinde gözaltına alındı. 

Savcı Edwige Roux-Morizot, düzenlediği basın toplantısında operasyonun ayrıntılarını açıkladı. Roux-Morizot operasyonda, 18 yasal ve 23 yasadışı 167 şarjör, 30 kg (66 lb) barut ve patlayıcı yapmak için toplanan onlarca malzeme ve silah bulduklarını açıkladı. 

Savcı Roux-Morizot, şu ana kadar müfettişlerin üstlendikleri soruşturmalarda, tutuklanan kişilerin bir saldırı planlayıp planlamadıklarını belirleyemediğini söyledi. Ancak bilgisayar ekipmanlarını inceleyen ekipler, Yahudi karşıtı ve Holokostu inkar eden çalışmaların bulunduğunu ifade etti. 

Ayrıca operasyon kapsamında mermi yapmak için ekipman ve 25 bin Euro’dan fazla nakit para da bulundu.

Silah kaçakçılığı yapmakla suçlanan zanlılar, 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı. 

- Advertisment -