Ana SayfaHaberlerNetanyahu, ABD'nin Filistin devleti talebini açıkça reddetti

Netanyahu, ABD’nin Filistin devleti talebini açıkça reddetti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD’ye Gazze’deki çatışma sona erdiğinde bir Filistin devletinin kurulmasına karşı olduğunu söylediğini söyledi.

Bir basın toplantısında meydan okuyan Bay Netanyahu, Gazze’deki saldırıyı “tam zafere kadar” sürdüreceğine söz verdi: Hamas’ın imhası ve geri kalan İsrailli rehinelerin iadesi, bunun “birkaç ay daha” sürebileceğini ekledi.

Netanyahu, gelecekteki herhangi bir Filistin devletinin toprakları da dahil olmak üzere Ürdün Nehri’nin batısındaki tüm topraklar üzerinde güvenlik kontrolüne sahip olması gerektiğini söyledi:

“Bu gerekli bir koşuldur ve (Filistin’in) egemenliği fikriyle çelişmektedir. Ne yapmalı? Bu gerçeği Amerikalı dostlarımıza söylüyorum ve İsrail’in güvenliğine zarar verecek bir gerçekliği bize empoze etme girişimine de son verdim. “dedi.

Netanyahu’nun son yorumlarına yanıt veren Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan, hükümetinin iki devletli çözüme yönelik çalışmayı bırakmayacağını ve “Gazze’nin yeniden işgal edilmeyeceğini” söyledi.

- Advertisment -