Ana SayfaHaberlerNetanyahu ne Biden ne AB dinliyor. İsrail Gazze’nin hem kuzeyine hem güneyine...

Netanyahu ne Biden ne AB dinliyor. İsrail Gazze’nin hem kuzeyine hem güneyine saldırıyor

Biden’ın silah sevkiyatını keseriz tahdidi, AB Dış Politika Komiseri Borrell’in uyarılarına rağmen İsrail, Gazze'nin dört bir yanında saldırılarına devam etti. Refah’a tahliye bildirileri atılıyor, Filistinliler Refah'tan ayrılarak Gazze'nin orta kesimine yerleşiyor. Gazze'nin kuzeyindeki Jabaliya mülteci kampına da İsrail tankları girdi. Filistin Sağlık Bakanlığı, Refah ve Gazze’nin diğer kesimlerindeki saldırılarda en az 37 Filistinlinin öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail güçleri Filistinlilere Jabalia, Beit Lahiya ve Refah’ın merkezini boşaltmalarını emretti

İsrail ordusu, tahliye emirlerini Jabalia ve Beit Lahiya da dahil olmak üzere Gazze’nin yıkık kuzey bölgelerinde ve güneyde Refah’ın merkezi bölgelerinde yaşayan Filistinlileri kapsayacak şekilde genişletti.

İsrail geçen hafta da Refah’ın doğusundaki insanlar için tahliye emri çıkarmış ve batıya, sahil yakınlarındaki el-Mevasi “insani bölgesine” doğru hareket etmelerini istemişti.

Bu arada İsrail tankları Gazze’nin kuzeyindeki yeni saldırının bir parçası olarak Jabalia mülteci kampının derinliklerine doğru ilerlemeye başladı. Bu gelişme, İsrail’in kampı “halı bombardımanına” tutarak çok sayıda Filistinliyi öldürmesi ve yaralamasının ardından geldi.

İsrail, Gazze’nin dört bir yanında saldırılarına devam etti. Filistinliler Refah’tan ayrılarak Gazze’nin orta kesimine yerleşiyor.

İsrail güçleri, kuzey bölgeleri de dâhil olmak üzere Gazze Şeridi’nin dört bir yanında operasyonlarına devam etti. 

Filistinliler, yıkıma uğrayan Gazze’nin kuzeyindeki Jabaliya mülteci kampında ve diğer bölgelerde gece boyunca ağır İsrail bombardımanı olduğunu bildirdi. 

Filistin sağlık bakanlığı, 24’ü Gazze’nin orta kesimlerinden olmak üzere en az 37 Filistinlinin, Refah da dâhil olmak üzere, gece boyunca düzenlenen hava saldırılarında öldürüldüğünü açıkladı. 

Bölge sakinleri, İsrail savaş uçaklarının ve topçularının kampı ve Gazze Şehri’nin doğusundaki Zeitoun bölgesini vurduğunu söyledi. 

Sağlık bakanlığının 16 kişinin öldüğünü açıkladığı Refah’ta yaşayanlar, İsrail ordusunun yeni tahliye emirlerinin şehrin merkezindeki bölgeleri kapsadığını bildirdi. 

Yüz binlerce kişinin sığındığı Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Deyr El-Belah’ta Filistinliler düzenlenen cenaze törenlerinde yakınlarının yasını tuttu.

Evine düzenlenen hava saldırısında en az 10 akrabasını kaybeden Khitam Al-Khatib, “Refah’a el ilanları attılar ve Refah’tan El Zavide’ye kadar güvenli olduğunu, insanların orayı boşaltması gerektiğini söylediler ve boşalttılar, peki onlara ne oldu? Parçalanmış cesetler mi? Gazze’de güvenli bir yer yok” diye konuştu.

- Advertisment -