Ana SayfaHaberlerDünyaNew York Eyalet Savcısı, Trump ve ailesini dolandırıcılıkla suçladı

New York Eyalet Savcısı, Trump ve ailesini dolandırıcılıkla suçladı

New York Eyalet Savcısı Letitia James, bugün yaptığı basın toplantısında Trump ve çocuklarının sahibi oldukları aile şirketi aracılığıyla dolandırıcılık yaptıklarını ileri sürdü ve federal savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Demokrat Parti mensubu Letitia James’in suç duyurusu 220 sayfadan oluşuyor. James’in bir senedir yürüttüğü araştırmalara dayanan suç duyurusunda Trump ve çocukları şirkete ait olan mülklerin değerini şişirerek borç verenleri, sigortacıları ve vergi yetkililerini dolandırmakla suçlanıyor.

New York Eyalet Savcısı ve Demokrat Parti mensubu Letitia James’in suç duyurusunda Trump Organizasyon’un 11 finansal belgesinde 200 hatalı ve yalan beyan olduğu da iddia ediliyor.

James’in suç duyurusu federal savcılık makamlarınca ciddiye alınırsa dava açılacak. Bu dava sonucunda Trump ve çocukları suçlu bulunursa New York Eyaleti’nde faaliyet gösteren şirketlerde yönetim kurulu üyesi olmamaları, dolandırdıkları miktar oranında tazminat ödemeleri, Trump Organizasyonu’nun belirli faaliyetlerini sonlandırmaları gibi cezalar alabilrler.

- Advertisment -