Ana SayfaHaberlerDünyaNew York İlk Derece Mahkemesi: “Aşı olmayan çalışanların işten çıkarılması hukuksuz; aşı...

New York İlk Derece Mahkemesi: “Aşı olmayan çalışanların işten çıkarılması hukuksuz; aşı COVİD olmayı engellemiyor”

New York İlk Derece Mahkemesi, New York Belediyesi’nin çalışanlarına aşı zorunluluğu getirmesini ve aşı olmayan çalışanlarını kovmasını hukuka aykırı buldu. Mahkeme belediyenin aşı olmadığı için kovduğu çalışanlarını işe geri alması, işten çıkarıldığı süre boyunca alamadıkları maaşlarını tazminat olarak vermesine hükmetti. Mahkeme kararında, aşının COVİD olmayı veya yaymayı engellemediği belirtildi.

New York Belediyesi, geçen sene COVİD’in şehirde yayılması üzerine belediye çalışanlarının aşı olmak zorunda olduğunu açıklamış ve aşı olmayan belediye çalışanlarını işten çıkarmıştı. İşten çıkarılan belediye çalışanları hem işten çıkarılmalarını hem de aşı zorunluluğunu yargıya taşıdı. New York eyaletinin ilk derece mahkemesi niteliğindeki Yüksek Mahkeme verdiği kararla, aşı olmayan çalışanların işten çıkarılmasını ve aşı zorunluluğunu hukuka aykırı buldu, belediyenin işten çıkardığı çalışanları yeniden işe almasına, işten çıkarıldıkları süre için de alamadıkları maaşları oranında tazminat verilmesine hükmetti.

Mahkeme kararında, COVİD aşısının hasta olmayı veya hastalığı yaymayı engellemediğini gerekçelerinden biri olarak kullandı.

- Advertisment -