Ana SayfaHaberlerNew York Üniversitesi, 84 yaşındaki kimya profesörünü düşük not alan öğrenciler şikayet...

New York Üniversitesi, 84 yaşındaki kimya profesörünü düşük not alan öğrenciler şikayet ettiği için kovdu: “Amacım işime geri dönmek değil, başka birinin bu olayı yaşamamasını istiyorum”

New York Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan 84 yaşındaki ödüllü kimya profesörü Maitland Jones’un Organik Kimya sınıfında düşük not olan 82 öğrenci okul yönetimine şikayet mektubu yazdı. Öğrenciler düşük notlar nedeniyle hayallerindeki tıp okullarına girme ihtimallerinin azaldığını söyledi. Üniversite yönetimi, gelen şikayetler üzerine Prof. Jones’in sözleşmesini yenilemedi ve işine son verdi. Prof. Jones öğrencilerin pandemi döneminde nasıl ders çalışacaklarını unuttuğunu söyledi ve ekledi: “İşime geri dönmek istemiyorum, sadece böyle bir olayın başka birinin başına gelmesini istemiyorum.”

ABD’nin en iyi üniversitelerinden biri olan New York Üniversitesi’nde 15 senedir öğretim üyesi olan 84 yaşındaki kimya profesörü Maitland Jones, öğrencilerine düşük not verdiği gerekçesiyle kovuldu. Prof. Jones’un verdiği Organik Kimya dersinde düşük not alan 82 öğrenci, profesörü okul yönetimine yazdıkları bir dilekçe ile şikayet etti. Öğrenciler dilekçelerinde düşük notlar nedeniyle hayallerindeki iyi tıp okullarına giremeyeceklerini belirtti. Amerika’da tıp okullarına, üniversite lisans eğitiminden sonra başvuruluyor.

Okul yönetimi önce ders seçim kurallarına istisnai bir düzenleme yapmayı kabul ederek, isteyen öğrencilerin dönem ortasında profesörün dersini bırakabileceklerini duyurdu. Notlarından memnun olmayan bir kısım öğrenci dersi almaya devam etti ve okul yönetimine şikayet iletmeyi sürdürdü. Öğrenciler, profesörün derse zoom’la katılmaya izin vermediğini, öğrencilere kötü davrandığını iddia ediyor. Jones ise öğrencilerin sadece notlarından dolayı yaşananları abarttığını ve durumu olduğundan daha kötü göstermeye çalıştığını söylüyor.

Prof. Jones, işine geri dönmek istemediğini belirtiyor ve ekliyor: “Pandemi döneminde öğrenciler nasıl ders çalışacağını unuttu. Soruyu anlamayanların veya yanlış okuyanların sayısı arttı. İşime geri dönmek istemiyorum, fakat böyle bir olayın başkalarının başına gelmemesini istiyorum.”

Üniversite yönetimi, Jones’in yeterli standartları sağlamadığı için kovulduğunu söyledi ve karara sahip çıktı. Jones’in bölüm arkadaşları ise düşük notlar nedeniyle profesörlere baskı kurulmasına karşı; üniversitenin düşük notların yoğun olduğu dersleri incelemeye almasından rahatsız.

- Advertisment -