Ana SayfaHaberlerDünyaNew York’ta beş lider: Türkiye, Filipinler, Arjantin, Nijerya ve Solomon Adaları liderleri...

New York’ta beş lider: Türkiye, Filipinler, Arjantin, Nijerya ve Solomon Adaları liderleri kraliçenin cenazesine katılmadı; BM Genel Kurulu için erkenden New York’a gitti

Rusya, Afganistan, Myanmar, Suriye, Venezuela, Belarus ve Kuzey Kore devlet başkanları dışında dünyadaki bütün ülkelerin liderlerinin davet edildiği Kraliçe II. Elizabeth’in cenaze töreni 20 Eylül’de liderlerin ve ülke temsilcilerinin konuşmalar yapacağı BM Genel Kurulu’na denk geldi. Çoğu dünya lideri bugün düzenlenecek cenazeye katılacak, ardından BM Genel Kurul toplantıları için New York’a uçacak. Kraliçe’nin cenazesine katılmayıp erkenden New York’a giden ülke liderleri Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı Buhari, Arjantin Devlet Başkanı Fernandez, Filipinler Devlet Başkanı Marcos ve Solomon Adaları Başbakanı Sogavare.

Rusya, Afganistan, Myanmar, Suriye, Venezuela, Belarus ve Kuzey Kore dışında bütün dünya ülkelerinin liderlerinin davet edildiği Kraliçe II. Elizabeth’in cenaze töreni bugün (19 Eylül) Westminster Katedrali’nde düzenleniyor. Törene katılan liderler, cenazenin ardından New York’a uçacak ve BM Genel Kurul çalışmalarına katılacak.

Cenazeye davet edilmelerine rağmen katılmayıp erkenden New York’a uçan ve ABD’de farklı temaslarda bulunan lider sayısı az. Serbestiyet’in araştırmasına göre en az dört lider Kraliçe’nin cenazesine davet edilmesine rağmen Londra’ya gitmeyip yardımcılarını veya dışişleri bakanlarını temsilci olarak yolladı ve erkenden New York’a gitti. Bu liderler Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı Buhari, Arjantin Devlet Başkanı Fernandez, Filipinler Devlet Başkanı Marcos ve Solomon Adaları Başbakanı Sogavare.

- Advertisment -