Ana SayfaHaberlerDünyaNew York’ta yüzyılın kar fırtınası, 34 kişi donarak öldü… Belediye Başkanı tatile...

New York’ta yüzyılın kar fırtınası, 34 kişi donarak öldü… Belediye Başkanı tatile çıktı: “Bensiz iki gün ne yapabileceğinizi izledim”

New York’u son iki gündür etkisi altına alan kar fırtınası nedeniyle 34 kişi hayatını kaybetti. Fırtına nedeniyle yolda kalan 3 kişi arabalarının içinde, 4 kişi evinde ısıtma olmadığı için, 3 kişi evinin önündeki karları temizlerken dondu ve hayatını kaybetti. 3 kişi de ambulans hizmetine erişemediği için öldü. 22 yaşındaki bir hemşirenin arabasında ailesine karların yükseldiğini gösteren bir video çekip yollamasının ve 18 saat boyunca hiçbir yardımın arabaya ulaşamamasının ardından hayatını kaybetmesi tepki çekti. New York Valisi Hochul, “yüzyılın kar fırtınası” tanımını yaptı.

Belediye başkanı: “Acil bir durumda bensiz ne yapabildiğinizi görmek için iki gün tatile çıktım”

Kar fırtınası yaşanırken New York City Belediye Başkanı Eric Adams, Virgin Adaları’na tatile çıktı ve nereye gittiğini dönüşünde basın mensuplarıyla paylaştı: “Bir senedir bu şehir için çalıştıktan sonra, iki sene önce kaybettiğim annemin acısı üzerine düşünmek, acil bir durumda bensiz ne yapabildiğinizi görmek için iki gün tatile çıktım. Ben de sizin gibi iyi bir iş-hayat dengesini hak ediyorum. Hiçbir şehir kuralında nerede olduğumu basına söylemem gerektiği yazmıyor. Bunu yapmayacağım. Amerika’daki en zor ikinci görevi sürdürmek amacıyla akli ve maddi sağlığımı korumaya çalıştığım için de kimseden özür dilemeyeceğim.”

- Advertisment -