Ana SayfaHaberlerDünyaNew York’taki Bronx yangınında 9’u çocuk 19 ölü: “Şehir tarihinin en feci...

New York’taki Bronx yangınında 9’u çocuk 19 ölü: “Şehir tarihinin en feci yangınlarından biri”

New York’un Bronx bölgesinde 19 katlı bir apartmanda çıkan yangında ilk belirlemelere göre 9'u çocuk toplam 19 kişi hayatını kaybetti. New York İtfaiye Teşkilatı'na (FDNY) göre can kaybı artacak. NYC Belediye Başkanı: “Bu, New York City’de modern zamanlarda tanık olunan en kötü yangınlardan biri.”

FDNY Komiseri Daniel Nigro düzenlediği basın toplantısında, yangında aralarında çocukların da bulunduğu en az 63 kişinin yaralandığını ve 32’sinin hayati tehlikesi olduğunu söyledi. Nigro, yangında “çok sayıda can kaybı” beklendiğini belirtti fakat net bir sayı vermedi.

İtfaiyecilerin her katta en az bir ölüye rastladığını söyleyen Komiser Nigro, kurbanlardan bazılarının kalbi ve solunumu durmuş halde binadan çıkartıldığını ifade etti.

Nigro, yangını 1990 yılında eski kız arkadaşıyla tartıştıktan sonra kulüpten atılan bir adamın binayı ateşe vermesiyle başlayan ve 87 kişinin ölümüne neden olan Happy Land Social Club yangınına benzetti.

Nigro, yangının binanın ikinci ve üçüncü katlarını kapsayan dubleks bir dairede çıktığını ve ekiplerin müdahale sırasında dairenin kapısını açık bulduğunu belirterek, bunun yangının hızlanmasına ve dumanın hızla yukarı katlara doğru yayılmasına neden olduğunu açıkladı.

New York Belediye Başkanı Eric Adams da yaptığı açıklamada, “Bu, New York City’de modern zamanlarda tanık olunan en kötü yangınlardan birine dönüşüyor” dedi.

Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor.

- Advertisment -