Ana SayfaHaberlerDünyaNobel Barış Ödülü sahibi Rus gazeteci Muratov: Ukrayna’yı düşman olarak görmeyi reddediyoruz

Nobel Barış Ödülü sahibi Rus gazeteci Muratov: Ukrayna’yı düşman olarak görmeyi reddediyoruz

“Ukrayna'yı düşman, Ukrayna dilini de düşmanın dili olarak tanımayı reddediyoruz. Bunu asla kabul etmeyeceğiz. Cuma günkü Novaya Gazeta'yı Ukraynaca ve Rusça olarak yayımlayacağız.”

2021 Nobel Barış Ödülü sahibi Rus gazeteci Dimitri Muratov, Rusya’nın Ukrayna’yı işgale başlamasından hemen sonra yayımladığı videoda, genel yayın yönetmeni olduğu Novaya Gazeta’nın Cuma günü Ukraynaca basılacağını söyledi.

Dimitri Muratov, savaşın başlamasını üzüntüyle karşıladıklarını ve gazete editörleriyle birlikte utanç içinde olduklarını söyledi:

“Ukrayna’yı düşman, Ukrayna dilini de düşmanın dili olarak tanımayı reddediyoruz. Bunu asla kabul etmeyeceğiz. Cuma günkü Novaya Gazeta’yı Ukraynaca ve Rusça olarak yayımlayacağız.”

Rusya’nın önde gelen bağımsız yayın organlarından biri olan Novaya Gazeta’nın (Yeni Gazete) kurucu editörü Rus gazeteci Dimitri Muratov, 2021 Nobel Barış Ödülü’nü Filipinler’den Maria Ressa ile paylaşmıştı.  

Ödülü altı muhabirine ve Putin Rusyası’nda ayakta kalmaya çalışan gazetesine adayan Muratov’un bağımsız Rus medyasının bugüne gelmesinde payı çok büyük.

- Advertisment -