Ana SayfaHaberlerDünyaNorveç polisi, Brezilyalı akademisyen olduğunu söyleyen bir Rus ajanını tutukladığını açıkladı

Norveç polisi, Brezilyalı akademisyen olduğunu söyleyen bir Rus ajanını tutukladığını açıkladı

Norveç polisi dün, kuzey bölgesindeki kısıtlanmış bölgelerde drone ile çekim yapan bir Rus vatandaşını tutukladığını açıkladı. Yapılan inceleme sonucu, tutuklanan kişinin Brezilyalı bir akademisyen sahte kimliğiyle Tromso Üniversitesi’nde görev yapan bir araştırmacı olduğu ortaya çıktı. Norveç polisi, Jose Assis Giammaria adındaki Brezilyalı araştırmacının Rus ajanı olduğunu iddia ediyor ve sınır dışı edilmesi gerektiğini savunuyor. Giammaria’nın iş arkadaşları, Brezilyalı olduğunu söylemesine rağmen Rus aksanıyla İngilizce konuşmasıyla geçmişte dalga geçtiklerini söylüyor.

Norveç polisi, geçen hafta Norveç’in kuzeyinde bulunan ve erişimin kısıtlandığı stratejik bölgelerde drone ile çekim yapan ve kendisi de fotoğraflar çeken bir Rusya vatandaşını tutukladığını açıkladı. Yapılan inceleme sonucu, tutuklanan Rusya vatandaşının Brezilyalı bir akademisyen sahte kimliğiyle Tromso Üniversitesi’nde Arktik (Kuzey Kutup Bölgesi) üzerine araştırma yapan bir akademisyen olduğu ortaya çıktı. Norveç polisine göre, Jose Assis Giammaria adındaki Brezilyalı akademisyen aslında bir Rus ajanı ve Norveç’in Arktik politikası ve Rusya’ya ile ilişkilere bakışı hakkında Rusya için istihbarat topluyor.

Giammaria’nın çalışma arkadaşları, ofisinin arandığını, çoğu kişinin kendisiyle Brezilya aksanı yerine Rus aksanına sahip olması nedeniyle dalga geçtiğini söyledi.

- Advertisment -