Ana SayfaHaberlerNuman Kurtulmuş, yeni anayasa için DEM Parti grubunu ziyaret etti

Numan Kurtulmuş, yeni anayasa için DEM Parti grubunu ziyaret etti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa' turu kapsamında Meclis'te DEM Parti grubunu ziyaret etti. Kurtulmuş: "Bu süreci açık, şeffaf ve demokratik bir şekilde sürdürme talebimizi kendilerine ilettik". Hatimoğulları: “Bizler de DEM Parti olarak demokratik anayasa yapım sürecine Türkiye’nin ihtiyacı olduğu kanaatindeyiz."

Yeni anayasa ziyaretleri kapsamında siyasi partilerle görüşen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, DEM Parti yöneticileriyle bir araya geldi. 

Saat 12.00’de başlayan görüşmeye, partinin Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın yanı sıra Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli katıldı.

Kurtulmuş: “Bu süreci açık, şeffaf ve demokratik bir şekilde sürdürme talebimizi kendilerine ilettik

Görüşme sonrası açıklama yapan Numan Kurtulmuş şunları söyledi: 

“Salı günü başlattığımız temasları, parlamentoda grubu bulunan 3 partiyle bugün sürdürüyoruz. Bu sürece ilişkin görüşlerimizi, daha doğrusu çerçeveyi kendileriyle paylaştık. Bu süreci açık, şeffaf ve demokratik bir şekilde sürdürme talebimizi kendilerine ilettik. Bizim temennimiz, TBBM’de çok büyük bir çoğunlukla siyasi partilerin üzerinde uzlaşabileceği bir anayasa çalışmasının ortaya konması ve bunun Meclis’te kabul edilmesidir. Bugüne ilişkin daha detaylı açıklamayı üç partiyi ziyaretten sonra en sonunda gerçekleştireceğiz.”

Hatimoğulları: “Bizler de DEM Parti olarak demokratik anayasa yapım sürecine Türkiye’nin ihtiyacı olduğu kanaatindeyiz

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

“Bizler de DEM Parti olarak demokratik anayasa yapım sürecine Türkiye’nin ihtiyacı olduğu kanaatindeyiz. 12 Eylül anayasasının değişmesi ve demokratik bir Türkiye’nin inşa edilmesi konusunda adımlar atılması konusundaki görüşlerimiz kamuoyunca bilinmektedir. Bu dönemde, elbette bir yol temizliğine ihtiyaç var. Türkiye’de bir demokratik anayasa yapım sürecini inşa edebilmek için, mevcut olan baskı sürecinin ortadan kalkması, antidemokratik uygulamaların ortadan kalkması, Anayasa’nın, AİHM kararlarının hükümlerinin uygulanması bizler açısından çok önemli. Dün 1 Mayıs’ta yaşanan şiddet olaylarını burada olumsuz gördüğümüzü, böylesi bir zeminde bir anayasa yapım sürecinin zorluklarının olabileceğinin altını çizdik bugün. Bizim en büyük temennimiz, ciddi bir yol temizliğinin yapılması, bir demokratik zeminin oluşturulması, en geniş yelpazedeki toplumsal bir mutabakatla Türkiye’deki bütün farklı halkları ve inançları eşit yurttaşlık hakkı temelinde, bütün haklarının Anayasal güvence altına alındığı bir zeminde bir anayasa yapım sürecinin açılması elbette bizler açısından da önemli. Türkiye’nin içinden geçtiği çok derin bir ekonomik kriz ve yoksulluk var. Elbette bu anayasa tartışmalarının, ülkenin en acil ve alarm veren bu sorununun üstünü örtmeyecek şekilde gelişmesi gerekir. Ve bu soruna parlamento zemininde hep birlikte, bütün siyasi partiler olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluğu yerine getirme konusunda, değerli halklarımıza, işçilere, emekçilere karşı öyle bir görev ve sorumluluğumuz vardır.”

Kurtulmuş bugün Saadet ve İYİ Parti gruplarını da ziyaret edecek

Kurtulmuş, bugün DEM Parti’nin ardından Saadet Partisi ve İYİ Parti gruplarını ziyaret edecek. Ziyaretlerde yeni anayasa çalışmasına ilişkin usul ve esaslar ele alınacak.

- Advertisment -