Ana SayfaHaberlerO kanıt, bu Kanıt mı? Erdoğan, Güney Afrika’ya kanıt verdik demişti: Anadolu...

O kanıt, bu Kanıt mı? Erdoğan, Güney Afrika’ya kanıt verdik demişti: Anadolu Ajansı, Kanıt kitabını verdi

Erdoğan, Güney Afrika’nın Adalet Divanı’nda İsrail’e açtığı dava için “Bizim teslim ettiğimiz belgelerle İsrail orada mahkum olacaktır” demişti. Erdoğan’ın bahsettiği belgelerin ne olduğu bilinmiyor. Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan ve İsrail’in Gazze’deki savaş suçlarını belgeleyen ‘Kanıt’ isimli kitap ise dün Lahey’de bulunan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel tarafından Güney Afrika heyetinin başındaki Profesör John Dugard’a teslim edildi.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel’in başında bulunduğu bir heyet dün Lahey’de Güney Afrika tarafından ‘soykırım’ suçlamasıyla İsrail aleyhine açılan duruşmanın ardından Güney Afrikalı avukatlardan Profesör John Dugard’a AA’nın ‘Kanıt’ isimli kitabını verdi.

Anadolu Ajansı tarafından yayınlanan ve İsrail’in savaş suçlarını konu alan ‘Kanıt’ isimli kitabı teslim alan Avukat Dugard, kitap için teşekkür ederek kitabın dava sürecinde kendileri için çok faydalı olacağını söyledi.

Erdoğan “Teslim ettiğimiz belgelerle İsrail mahkum olacaktır” demişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamada Lahey’de görülen duruşmayla ilgili “Bizim teslim ettiğimiz o belgelerle İsrail orada mahkum olacaktır. Bunu bekliyoruz. Lahey Adalet Divanı’nın adaletine güveniyoruz” demişti.

- Advertisment -