Ana SayfaHaberler“O makamlara layık oldukları için gelmediler, atandılar” diyen Erdoğan’a Babacan’dan cevap: “Halep...

“O makamlara layık oldukları için gelmediler, atandılar” diyen Erdoğan’a Babacan’dan cevap: “Halep oradaysa arşın burada”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin iktidarında uzun yıllar bakanlık görevine bulunan Ali Babacan ve hem bakanlık hem de başbakanlık koltuğunda oturan Ahmet Davutoğlu için dün akşam (25 Temmuz) katıldığı TRT canlı yayınında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Onların nasıl ihanetin içerisinde olduklarını kendilerinin düşünmesi lazım. Onlar o makamlara kendi layık oldukları için gelmediler. O makamlara getirildiler. Eğer onlara bakanlık verildiyse, başbakanlık verildiyse, hepsi onlara bir irade o makamları verdi. Onlar bunun kıymetini bilemedi. Öbür tarafta hakeza o da aynı. Şu anda masanın etrafında dönüp dolaşıp bir şey yapmaya gayret ediyorlar. Biz milletimizin ferasetine inanıyoruz. Kimin ne olduğunu net görür, oradan oyunu ona göre kullanır.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erdoğan’ın bu açıklamalarına Twitter hesabından cevap verdi. Babacan şöyle dedi:

“Sayın Erdoğan siz de ben de o makamlara gökten inmedik. Milletin iradesi ve partinin ortak aklı bizi göreve getirdi.

“13 sene layıkıyla Dışişleri ve Ekonomi bakanlıkları yaptım. Madem keramet sizde 2018’den beri kaç bakan değişti, buldunuz mu çare? Halep oradaysa arşın burada.”

- Advertisment -