Ana SayfaHaberler“Bu tarafın hassasiyet duyduğu mesele yakar mı, yıkar mı, konuşur mu?”

“Bu tarafın hassasiyet duyduğu mesele yakar mı, yıkar mı, konuşur mu?”

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık, firari Sezgin Baran Korkmaz ile HaberTürk'ten istifa eden Veyis Ateş arasında 7 Ocak 2021 günü yapıldığı iddia edilen 9 dakika 26 saniyelik telefon konuşması kaydının 53 saniyelik kısmını Youtube’da yayınladı.

Zorlukla duyulan ses kaydındaki diyalogların bir bölümü şöyle:

Veyis Ateş: …hikaye sana anlattığım hikaye. Burada sadece bir şey beni endişe ettiriyor. Şu an canın yaralı. Kızgınsın, öfkelisin, dünyayı ateşe veresin var falan.

Sezgin Baran Korkmaz: Evet, doğru.

Veyis Ateş: Sadece bu tarafın hassasiyet duyduğu mesele, ben ilk başladığında da sana söyledim… Yakar mı yıkar mı, konuşur mu eder mi falan. 

Sezgin Baran Korkmaz: Yok abi ya.

Kaydın 2 dakikalık bölümünü daha önce dinleyen Sözcü yazarı İsmail Saymaz konuşmanın dinlediği kısmının dökümünü bugünkü köşesinde yayınlamıştı:

“Ateş’in bilmediği bir şey vardı: Sabah Korkmaz’ı arayıp varlığından emin olmak için görüşmenin kaydını dinledim. 5-8 Ocak arasında 4-5 telefon görüşmesi yapılmış. Korkmaz, 7 Ocak’ta yapıldığını söylediği 9 dakika 26 saniyelik kaydın 2 dakikalık kısmını dinletti. Ateş araba içerisinde konuşuyor. Yol ve araç sesi konuşma seslerine karışıyor:

“Şu an can yanın yaralı, kızgınsın, öfkelisin, dünyaya ateşe verirsin. Bu tarafın hassasiyet duyduğu şeyi sana iletmek istiyorum.”

Ateş, kimi lobi ve kliklerden söz ediyor. Kendini hakem olarak tanıtıyor. Korkmaz, “Masaya sen otur benim yerime?” diye öneriyor. Ateş “Nasıl istersen” diyor ve şöyle devam ediyor:

“Senle ilgili beklenti ve istedikleri ses çıkarmadan bir süre beklemen. ‘Samimiyetini göstersin, gerekeni yaparız (diyorlar).” Korkmaz, “Samimiyetimizi nasıl göstereceğim abi?” diye soruyor.

Ateş, “Söz ettiğim meblağı istiyorlar” diyor. Korkmaz, “10 milyon Euro’yu verdiğim zaman…” diye konuşuyor. Hızlı konuştuğu için “Milyon” ifadesini yutuyor.”

Veyis Ateş ses kaydıyla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı

- Advertisment -