Ana SayfaHaberlerObama, hedefteki Harvard Rektörü Claudine Gay’e destek için lobi yapmış

Obama, hedefteki Harvard Rektörü Claudine Gay’e destek için lobi yapmış

Eski ABD Başkanı Barack Obama’nın, Kongre’deki sorgusunda kampüsteki Filistin destek eylemlerinde atılan “intifada” sloganlarını Yahudilere soykırım çağrısı olarak değerlendiren Cumhuriyetçi kongre üyesine verdiği ifade hürriyeti merkezli cevap nedeniyle Amerika’daki pro-İsrail çevreler tarafından istifası için kampanya başlatılan, hakkında intihal iddiaları çıkarılan Harvard Üniversitesi Rektörü Claudine Gay'in görevde kalması için mezun olduğu Harvard Üniversitesi yönetimini nezdinde gizlice lobi yaptığı ortaya çıktı.

Harvard Hukuk Fakültesi’nden 1991 yılında mezunu olan 62 yaşındaki Obama, Cuma günü yayınlanan bir rapora göre, 5 Aralık’ta Temsilciler Meclisi Eğitim ve İşgücü Komitesi önündeki cevapları nedeniyle okların üzerine çevrildiği Gay’in görevde kalması için üniversiteyi özel olarak teşvik etti.

Amerika’daki Yahudi lobisine yakın Jewish Insider’ın haberine Gay’in kaderi üniversitenin en yüksek yönetim organı Harvard Corporation’da kıdemli üye olarak görev yapan Obama’nın eski Ticaret Bakanı Penny Pritzker’in elinde.

Gay daha önce Boston Globe’a yaptığı açıklamada, “Akademik çalışmalarımın dürüstlüğünün arkasındayım. Kariyerim boyunca akademik çalışmalarımın en yüksek akademik standartlara uygun olmasını sağlamak için çalıştım” diyerek intihal iddialarını reddetmişti.

- Advertisment -