Ana SayfaHaberlerÖcalan bayramda ailesiyle mi görüştürülecek?

Öcalan bayramda ailesiyle mi görüştürülecek?

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’den yeni İmralı iddiası: “Öcalan’la görüşme yapılacak mı? Yapılacak. Hem de çok uzun olmayan bir süre içinde kardeşi Mehmet Öcalan’ın ya da yeğeni HDP Milletvekili Ömer Öcalan’ın görüşmesi gündemde.”

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü (4 Temmuz) yazısında Abdullah Öcalan’ın çok uzun olmayan bir süre içinde kardeşi Mehmet Öcalan ya da HDP Milletvekili olan yeğeni Ömer Öcalan ile görüşme yapacağını öne sürdü.

HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın Öcalan’ın kamuoyuna konuşma olasılığından rahatsız olduklarını belirten Selvi şöyle yazdı:

“Hem Demirtaş’ın ‘artı gerçek’ sitesine yazdığı yazıya hem Mithat Sancar’ın HDP kongresindeki konuşmasına dikkatli bir şekilde bakınca Öcalan konusunda bir tedirginlik yaşadıkları hissediliyor.

“Mithat Sancar iktidarı, ‘İmralı adına söz kurmayın. Halkı yanıltmaya çalışarak afaki gündemler yaratmayın’ diye uyardı.

“Demirtaş, cumhurbaşkanı adaylığına vize çıkması için Öcalan’a methiyeler dizmeyi tercih etti.

“Öcalan’ı diri diri mezara gömmeye çalışıyorlar ama o daha konuşmadan bu kadar tedirgin olduklarına göre korku dağları sarmış diyebiliriz. Peki bu arada Öcalan’la görüşme yapılacak mı? Yapılacak. Hem de çok uzun olmayan bir süre içinde kardeşi Mehmet Öcalan’ın ya da yeğeni HDP Milletvekili Ömer Öcalan’ın görüşmesi gündemde.”

- Advertisment -