Ana SayfaHaberlerOda TV’nin “Hürrem”inin muhalif siyasetçinin kaseti var iddiasıyla başlayan tartışma: Soner Yalçın...

Oda TV’nin “Hürrem”inin muhalif siyasetçinin kaseti var iddiasıyla başlayan tartışma: Soner Yalçın tweet’i sildi

Oda TV’de kimliği bilinmeyen “Hürrem Elmasçı” müstear adlı köşede bir muhalefet partisi yöneticisinin eşcinsel seks kasetinin olduğu iddia edildi. Diken sitesinden gazeteci Altan Sancar, yazı için “Soner Yalçın’ın İYİ Parti’ye operasyonu” dedi ve İYİ Partili üst düzey isimlerin kendisine “Partimize medya operasyonu için düğmeye basıldı” dediklerini açıkladı. “Hürrem Elmasçı” bugünkü yazısında yanıt verdiği Altan Sancar’dan “HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın oğlu” diye bahsetti ve eşinin CHP’li bir belediyede çalışmasına gönderme yaptı. Soner Yalçın yazıyı Twitter hesabından paylaştı. Sancar, Mithat Sancar’ın babası olmadığını, eşinin de kendisiyle tanışmasından yıllar önce Çankaya Belediyesi’nde çalışmaya başladığını açıkladı. Yazıyı kişisel hesabından paylaşan Soner Yalçın, daha sonra tweet'ini sildi.

Oda TV’de kim tarafından yazıldığı bilinmeyen “Hürrem Elmasçı” müstear adıyla tartışma yaratan, CHP kulislerinin çıktığı köşede Pazartesi günü (24 Nisan) yayımlanan yazıda, yeni bir iddia ortaya atıldı.

Yazıda, muhafazakar bir partinin üst düzey bir yöneticisinin eşcinsel seks kasetinin iktidara yakın bir gazetenin eline geçtiği iddia edildi.

Yazıda bahsedilen siyasetçiyle ilgili şu ifadeler yer aldı: “Eşcinsel kasetteki bir partinin üst düzey yöneticisi doğulu bir beyefendi. Köftesi kayısısı filan meşhur”; “Altmışına merdiven dayadı, evli ve kız çocuğu babası da. Akademisyen, hukukçu hem…”

Ayrıca yazıda, kaseti ele geçirdiği iddia edilen gazetenin yayımlayıp yayımlamamak konusunda tereddütlü olduğu da öne sürüldü.

Bu yazı Oda TV’nin Twitter hesabından aynı gün içinde farklı saatlerde tam on kere paylaşıldı.

Aynı zamanda Oda TV sahibi Soner Yalçın da kendi sosyal medya hesabından, Oda TV’nin Twitter hesabıyla aynı metinle “ODATV ÖZEL Akademisyen, hukukçu, evli ve kız çocuğu babası… Vekilin eşcinsel kaseti Üstelik konu muhafazakar bir partiyle alakalı” mesajıyla duyurdu.

Altan Sancar: “Soner Yalçın, muhalefete operasyon çekiyor”

Diken’in Ankara Temsilcisi Altan Sancar dün, Yalçın’ın haberi paylaştığı bu tweeti alıntılayarak şu mesajı paylaştı:

“Soner Yalçın açık ve net olarak muhalefete operasyon çekiyor. Önce CHP’yi denedi, şimdi de İYİ Parti’yi deniyor. Medyada her gazeteciyi zan altında bırakacak şeyler yapıyor. Evet, o kişinin adı Soner Yalçın.”

İYİ Parti yöneticileri: “Partimize medya operasyonu için düğmeye basıldı”

Sancar, dün aynı zamanda adını vermediği iki İYİ Parti yöneticisinin “Partimize operasyon hazırlıkları var” dediğini haberleştirdi.

Sancar’ın adını vermediği İYİ Partililerden biri “Genel başkanımız son bir haftadan itibaren büyük bir saha çalışması başlattı. Bunun etkilerinin önlenmesi için de isim isim bildiğimiz birileri çalışma başlattı. Partimize yönelik bir medya operasyonu için düğmeye basıldı” diye konuştu.

Diğer İYİ Parti yöneticisi de şunları söyledi:

“Siyaseti çirkin biçimde dizayn etme hazırlığı içinde olanları biliyoruz. Erdoğan’ın da dediği gibi ‘Kimler kimlerle beraber’ farkındayız. AKP seçmenini bizden uzaklaştırmak için planlı bir çalışma yapılıyor. İlk aşaması da devreye alındı. Kendilerince FETÖ taktiklerini devreye soktular. Körle yatanlar şaşı kalkıyor.”

“Hürrem Elmasçı”: “Altan Sancar, Mithat Sancar’ın oğlu”

Oda TV’de bugün yine “Hürrem Elmasçı” müstear adıyla bir yazı yayımlandı ve Altan Sancar’a cevap verildi.

Yazıda, kaset iddiasını gündeme getirme nedeninin, kamuoyunda tepki yaratarak kasetin yayımlanmasının engellenmesi olduğu savunuldu ve yazının muhalif bir parti yöneticisine ait olduğu ilk kez açıkça belirtildi.

Yazıda; doğru olmadığı halde Altan Sancar’dan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın oğlu olarak bahsedildi ve yazının daha sonradan silinen ilk duyurularında Mithat Sancar’ın fotoğrafı kullanıldı.

Yazıda Sancar’la ilgili şu bölüm yer aldı:

HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar’ın oğlu sözde gazeteci Altan Sancar  tweetler attı, videolar çekti. Meğer bu yazı İYİP’e yapılacak komploymuş!

Yazımda İYİP adı hiç geçmedi, Altan Sancar nereden bu bilgiye ulaşmış bilmiyorum. Hemşehrisi bir siyasetçi üzerinde polemik yapılmasın diye mi İYİP adını yazdı, anlayamadım!

CHP genel merkezi ile HDP arasında kuryelik yapan bu gazeteci, benim daha önce de CHP içindeki ETO (Enis Berberoğlu, Tuncay Özkan, Okan Konuralp) ile ilgili yazılarıma dikkat çekerek, CHP gibi İYİP’e de operasyon çektiğimi yazdı iyi mi?

Yavrucuğum ne operasyonu, ben bildiklerimi yazıyorum, aç bak Ak Parti hakkında daha çok yazım var!

Bu da yeni çıktı; bir kulis yazarsın bunu birilerin yazdırdığını ileri sürerler. Pes artık. Herkesi kendileri gibi sanıyorlar. Ne yani Altan Sancar ile ilgili eşi Duygu Hanımın çalıştığı yerlerden yola çıkıp neler neler yazmaz mıyım? Ne kolay değil mi komplo yazmak! Ayıp yavrucuğum ayıp, önce gazetecilik yap, sonra başından büyük yorumlara başlarsın. Daha soyadımı bile yanlış söylüyorsun, sizin neyinize gazetecilik? ETO ekibinin kullanışlı gazetecisi olduğunu bilmediğimi mi sanıyorsun?”

“Hürrem Elmasçı”: “Yazıyı Soner Yalçın yazmadı, ne çok kıskananı var Soner Bey’in…”

Yazının son kısmında ise “Hürrem Elmasçı” imzalı yazıların Soner Yalçın tarafından yazıldığı iddialarıyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı:

“Hiç adetim değildir ama yemin etmek istiyorum; eşcinsel kaset yazısını Soner Yalçın yazmadı. Yahu adamcağız kaç gündür yurtdışında, köşe yazısına baksalar anlayacaklar ama dertleri başka! Ne çok kıskananı varmış Soner Bey’in, şaşkınlıkla takip ediyorum. Entelektüel donanımı olmayanların yapacakları tek eylem çamur atmak oluyor.”

Soner Yalçın, bu yazıyı da Twitter hesabından paylaştı ancak daha sonra tweetini sildi.

Altan Sancar: “Mithat Sancar’ın oğlu değilim, eşim benle tanışmadan yıllar önce Çankaya Belediyesi’nde işe başladı”

Altan Sancar, Yalçın’ın bu yazıyı duyurduğu tweetini alıntılayarak hem babasının Mithat Sancar olmadığını hem de yazıda geçen “Altan Sancar ile ilgili eşi Duygu Hanımın çalıştığı yerlerden yola çıkıp neler neler yazmaz mıyım?” cümlesine açıklık getirdi.

Eşinin on yıldan uzun bir süredir CHP’li Çankaya Belediyesi’nde çalıştığını ancak kendisinin eşiyle yedi yıl önce tanıştığını belirten Altan Sancar, Oda TV’de yayımlanan yazıda, eşinin CHP’li belediyede çalışması ile kendisi arasında bağ kurulmaya çalışıldığını belirtti.

Altan Sancar, Soner Yalçın ve Oda TV’ye tazminat davası açtığını duyurdu.

Sancar’ın açıklamalarından sonra Oda TV’de yayımlanan yazının altına “ODATV NOTU: Altan Sancar babasının Mithat Sancar olmadığını açıkladı” ifadesi eklendi.

- Advertisment -