Ana SayfaHaberlerOğan komploları: “Plana sadık kal” ne demek? Yunan cephesine sızan Türk subaya...

Oğan komploları: “Plana sadık kal” ne demek? Yunan cephesine sızan Türk subaya benzetildi

Taraftarları Oğan’ın ikinci tur için Erdoğan’a desteğini komplo teorileriyle açıklıyor. En popüler teori Truva atı teorisi. Buna inananların mottosu ise Oğan’ın sık sık tekrarladığı “Plana sadık kal” cümlesi. Oğan’ın kampanya hesabı “O An Geliyor”, bu teoriye destek için “Vatanım Sensin” dizisinden, bir Türk subayının Yunanistan cephesine sızmasının anlatıldığı bir sahneyi paylaştı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 24 Mayıs’taki birinci turunda ATA İttifakı’nın adayı olarak seçime giren Sinan Oğan’ın ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermesi, kendisi destekleyenler arasında tartışma yarattı.

Oğan’ı destekleyen birçok isim sosyal medyada, yaşadıkları hayal kırıklığını ve Oğan’a tepkisini dile getirdi.

Oğan’ın bazı destekçileri ise, Oğan’ın ATA İttifakı’nın en büyük partisi olan Zafer Partisi’nin genel başkanı Ümit Özdağ ile kararlaştırdıkları bir “plan” dahilinde bu kararı açıkladığını iddia etti.

Erdoğan’ın kazanması halinde Oğan’ın iktidar nezdinde bazı mevkiler elde edebileceğini ve bu elde edilenleri “plan” dahilinde iktidar aleyhinde kullanabilecekleri öne sürüldü.

Kampanya hesabından “Vatanım Sensin” sahnesi

Oğan’ın kampanya hesabı olarak bilinen “O An Geliyor” Twitter hesabından 2016-2018 yılları arasında yayımlanan ve Kurtuluş Savaşı yıllarında geçen bir kurguya dayanan “Vatanım Sensin” dizisinden bir sahne yayımlandı.

“Vatanım Sensin Sinan Oğan” mesajıyla yayımlanan sahnede, dizinin Halit Ergenç tarafından canlandırılan baş karakteri olan “Cevdet”in Yunanistan saflarına geçmesini hedefleyen plan anlatılıyor.

“Plana sadık kal”

Oğan hakkındaki aynı minvalde komplo teorilerinin bir diğeri ise, Oğan’ın Pazar günü attığı bir tweet ile Özdağ’ın 2019’da yayımlanan “Kaçınılmaz Çöküş” kitabındaki bir paragraf arasında kurulan bağ ile ortaya atıldı.

Oğan, Pazar günü “Plana sadık kal #OAnGeliyor” tweetini attı.

Sosyal medyada, Oğan’ın bahsettiği “plan”ın, Özdağ’ın 2019’da yayımlanan “Kaçınılmaz Çöküş” kitabında yer alan şu cümlelerle bağlantılı olabileceği iddia edildi:

 “İş birliği ve ittifak her zaman muhalefet partilerinin aynı seçim ittifakı içinde yan yana gelmesi ile olmaz. Bazen de muhalefetin karşı karşıya gelmesi, ‘AKP rejimi’ni sona erdirmek için en iyi yöntem olabilir” cümleleri;

Oğan’ın elindeki tespih Kılıçdaroğlu’nun tespihi mi?

Üçüncü bir komplo teorisi ise Oğan’ın kararını açıklamasından hemen önce, Özdağ ile basına kapalı yaptıkları görüşme sonrası paylaştıkları bir fotoğraftaki tespih detayından hareket edilerek ortaya atıldı.

Bu görüşmeden basınla paylaşılan fotoğraflarda Oğan’ın elinde bir tespih yer alıyordu.

Bu tespihin Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinden yaptığı açıklamalardan birinde masada yer alan tespihle aynı olduğu iddia edildi.

Sosyal medyada tespih mesajının da iddia edilen “plan” dahilinde olabileceğini öne süren paylaşımlar yapıldı.

- Advertisment -