Ana SayfaHaberlerÖğrencilerin talepleri ihmal edildi, 18 yaşındaki İbn Haldun Üniversitesi öğrencisi karanlık yolda...

Öğrencilerin talepleri ihmal edildi, 18 yaşındaki İbn Haldun Üniversitesi öğrencisi karanlık yolda otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti

18 yaşındaki İbn Haldun Üniversitesi öğrencisi Zeynep Cilan dün gece Pendik'teki ailesinin yanından okula dönerken okulun yanındaki otobanda otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti. Senelerdir okul çevresinin aydınlatılması, trafik ışıklarının konulması ve hız sınırı uygulanmasını isteyen okul öğrencileri bugün "Zeynep'i ihmal öldürdü" diyerek eylem yaptı.

18 yaşındaki İbn Haldun Üniversitesi öğrencisi Zeynep Cilan, Pendik’te yaşayan ailesinin yanından okulu İbn Haldun Üniversitesi’ne döndüğü akşam otobüs durağından kampüse doğru yürürken aydınlatma olmayan caddede yüksek hızlı bir aracın çarpması sonucunda hayatını kaybetti.

Cilan’ın hayatını kaybettiği olayın ardından üniversite öğrencileri daha önce defalarca kez üniversite yönetimine, üniversite kampüsünün bulunduğu Başakşehir Belediyesi’ne ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne okulun yanındaki caddenin aydınlatılması, trafik ışıklarının konulması ve hız sınırının uygulanması yönünde talepte bulunduğu ortaya çıktı.

Arkadaşları ve okul öğrencileri duruma tepki göstermek için #KaranlıktaKaldı hastagiyle aynı zamanda okulun mütevelli heyeti üyesi olan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ve İHÜ yönetimine tepki gösterdi.

Olayın ardından bir açıklama yapan Başakşehir Belediyesi ise ilk olarak yolla ilgili sorumluluğun İBB’de olduğunu söyledi, daha sonra ise taziye dileklerini iletti.

Taziye mesajından önce sorumluluğun İBB’de olduğunun yazıldığı mesaj  gelen tepkiler üzerine kaldırıldı.

Başakşehir Belediye Başkanı ve İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Yasin Kartoğlu kendi twitter hesabından bir taziye mesajı yayınladı.

Zeynep Cilan için bugün okulu İbn Haldun Üniversitesi’nde öğrenciler ve öğretim üyelerinin katıldığı bir eylem düzenlendi.

Eylemde Cilan’ın ihmaller sonucunda hayatını kaybetmesi protesto edildi.

Eylemde okunan basın açıklamasında, “Üniversitemiz ve sorumlu kurumlar, çok bariz bir şekilde, senelerdir öğrencilerin taleplerini karşılama ve şikayetlerine çözümler üretme konusunda başarısız olmuş ve geç kalmıştır. Bundan sonra öğrencilerden gelecek talepler daha dikkatli incelenmeli, gereken tedbirler en kısa sürede alınmalıdır. Unutulmamalıdır ki okulumuz içerisinde ve çevresinde öğrenciler tarafından belirtilen şikayetlerin önemli bir kısmına hâlâ bir çözüm yolu bulunmamış, eyleme geçilmemiştir. Biz Zeynebimizi kaybettik, istiyoruz ki bundan sonra hiçbir Zeynebimizi kaybetmeyelim” denildi.

Öğrencilerin basın açıklaması öncesinde belediye ekiplerinin yol kenarındaki bir çukurun etrafını kapattığı görüldü.

Rektörlük önünde de eylem yapan öğrenciler, “Zeynep’in katilleri hesap verecek” ve “Zeynep karanlıkta kaldı” sloganları attı.

- Advertisment -