Ana SayfaHaberlerOknin çiftinin “Erdoğan’ın evini fotoğraflamaktan” tutuklanması, İsrail’de manşetlerde

Oknin çiftinin “Erdoğan’ın evini fotoğraflamaktan” tutuklanması, İsrail’de manşetlerde

Başbakan Bennett, Türkiye’de tutuklanan çift için “karmaşık bir durum içinde kalmış iki masum sivil” dedi. Yediot Ahronot gazetesi, “Türkiye’nin Elinde Tutsaklar” manşetiyle çıktı; “çiftin çektiği iddia edilen” Erdoğan’ın evi olarak, Kısıklı’daki Kadem binasının fotoğrafını kullandı. Jerusalem Post’a konuşan İsrailli diplomatik bir kaynak ise Oknin çiftinin sürecinin normal bir şekilde ilerlediğini ve yukarıdan siyasi bir müdahale olduğuna dair herhangi bir belirti olmadığını söyledi.

Türkiye’de tutuklanan İsrailli Nataile ve Mordi Oknin çifti İsrail’de bir numaralı gündem maddesi haline geldi.

“Erdoğan’ın evini” fotoğrafladığı iddia edilen ve ajanlıkla suçlanan İsrailli turist Natalie Oknin’in, Türk basınında bu görüntüyü ilk Çamlıca Kulesinden çektiği ileri sürülmüş, görüntüleri whatsapp aile grubuna attığını İsrail medyasına aktaran ailesi ise bunu Boğaz turu sırasında yaptığını belirtmişti.

Başbakan Naftali Bennett Pazar günü yaptığı açıklamada, casusluk suçlamasıyla Türkiye’de tutulan iki İsrailli turistin “karmaşık bir durumun içinde kalmış iki masum sivil” olduğunu söyledi ve Dışişleri Bakanlığı ve hükümet yetkililerinin serbest bırakılmalarını sağlamak için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Kudüs’te haftalık kabine toplantısı öncesi konuşan Bennett, Natalie ve Mordi Oknin’in ailesiyle konuştuğunu ve İsrail’in “bu sorunu çözmek için elimizden gelen her şeyi yaptığına” dair güvence verdiğini söyledi.

Yediot Ahronot: İkisi de Türkiye’de tutsak

İsrailli çiftin mahkemece tutuklanmasını “İkisi de Türkiye’nin elinde tutsak” başlığıyla manşetine taşıyan Yediot Ahronot gazetesi’nden Yoav Zeytun, Oknin’in gözaltına alınmasına neden olan binayı yayınladı

Fotoğraftaki bina, KADEM Vakfı’nın İstanbul, Kısıklı’daki yerleşkesi olarak biliniyor

Muhabir Yoav Zeytun, haberde “işte suç mahalli” başlığıyla yazdığı Çamlıca Kulesine gitti ve Erdoğan’a ait olduğu bahsedilen evin Çamlıca Kulesinden görünmediğini yazdı.

Jerusalem Post’a konuşan kaynaklar: Türkiye İsrailli çift için bir şey talep etmedi, süreç siyasi ilerlemiyor

Pazar günü sabah saatlerinde Bennett, durumu gözden geçirmek için Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Ulusal Güvenlik Danışmanı Eyal Hulata ve diğer yetkililerle bir araya geldi.

Jerusalem Post’a konuşan diplomatik bir kaynak, Oknin çiftinin sürecinin normal bir şekilde ilerlediğini ve bu zamana kadar sürece yukarıdan siyasi bir müdahale olduğuna dair herhangi bir işaret olmadığını söyledi. Konuşan yetkili, meselenin düşük profilli kalmasının ve konuyu diplomatik bir krize dönüştürmemeye çalışmanın önemli olduğunu söyledi.

Gazeteye göre İsrail’in Ankara’daki büyükelçiliği ve İstanbul’daki başkonsolosluğu, son günlerde çiftin serbest bırakılmasını sağlamak için diplomatik girişimlerde bulundu ve Türk makamlarından acil bir ziyarete izin vermelerini talep etti.

Haaretz’te bugün gündemle ilgili yayınlanan bir karikatürde Erdoğan bu şekilde tasvir edildi:

- Advertisment -