Ana SayfaHaberlerGündemOkulda seks skandalını yazan gazeteciye yakalama emrinin gerekçesi: “Sendika üyeliği kişisel veri,...

Okulda seks skandalını yazan gazeteciye yakalama emrinin gerekçesi: “Sendika üyeliği kişisel veri, yayınlanamaz”

Gazeteci Kaan Göktaş, İstanbul Silivri’de bir okul müdürünün, okul kantinini işleten kişiyle mesai saatleri içinde, öğrenciler okuldayken okulun spor salonunda cinsel ilişkiye girdiği haberini yaptı. Okul Müdürü, Göktaş hakkında suç duyurusunda bulunarak şikayetçi oldu. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı da sendika üyeliği bilgisini kişisel veri kabul ederek “özel nitelikli kişisel veriyi yayma” suçlamasıyla iddianame hazırladı. İddianame Silivri 5. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Savcılık, yurtdışına yaşayan Göktaş hakkında yakalama kararı çıkartılmasını talep etti. Karar, Silivri Sulh Ceza Hakimliği’nce kabul edildi.

Olay geçtiğimiz yıl Silivri’de yaşandı. İddiaya göre Silivri 75. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü İ. G., okulda kantin işletmeciliği yapan G.T. isimli evli kadınla birliktelik yaşamaya başladı. Aynı zamanda okulun velisi de olan G.T., müdür Güzel’in ilişkilerinin bitmesi nedeniyle kendisini ve eşini tehdit ettiğini iddia ederek CİMER üzerinden Silivri Kaymakamlığı’na ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdu. G.T. ayrıca müdü hakkında Savcılık şikayetinde bulundu ve uzaklaştırma kararı aldırdı.

G.T., dilekçesinde müdür İ.G. ile “okulun spor salonunda, gündüz mesai saatleri içerisinde, öğrenciler okuldayken cinsel ilişkiye girdiklerini” ve “G.’in okul aile birliği için toplanan paralarla şahsi harcamalar yaptığını” iddia etti. Hakkında soruşturma başlatılan müdür İ.G, açığa alındı.

Gazeteci Kaan Göktaş, söz konusu iddiaları ve şikayetleri haber yaptı. Göktaş haberinde Müdür İ. G.nin üyesi olduğu iktidara yakın bir sendikanın da ismini geçirdi. Okul Müdürü, bunun üzerine Göktaş hakkında suç duyurusunda bulunarak şikayetçi oldu. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı da sendika üyeliği bilgisini kişisel veri kabul ederek “özel nitelikli kişisel veriyi yayma” suçlamasıyla iddianame hazırladı. İddianame Silivri 5. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Savcılık ayrıca siyasi sığınmacı olarak yurtdışında yaşayan Kaan Göktaş hakkında yakalama kararı çıkartılmasını talep etti. Karar Silivri Sulh Ceza Hakimliği’nce kabul edildi.

- Advertisment -