Ana SayfaHaberlerOlcay Kılavuz için “Tasarlayarak öldürme”den soruşturma izni istenmiş: Suikasttan 4 gün sonraki...

Olcay Kılavuz için “Tasarlayarak öldürme”den soruşturma izni istenmiş: Suikasttan 4 gün sonraki ihbar, iddianamede yok

MHP’li Olcay Kılavuz’un Sinan Ateş soruşturmasına dahil edildiğini gösteren evrak ortaya çıktı. 18 Nisan 2023 tarihli soruşturma evrakında o tarihte milletvekili olan Kılavuz için “Tasarlayarak öldürme” ve “Kasten öldürme” suçlamalarıyla soruşturma izni istendiği yer alıyor. Diğer yandan, suikasttan iki ay önce “Çukurambar’da partiden birini vuracağız” diye bir konuşmaya şahit olduğunu beyan eden R.Ö.’nün ifadesinin iddianameye girmediği ortaya çıktı.

Geçen dönem MHP milletvekili Olcay Kılavuz’un Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş suikastı soruşturmasına şüpheli olarak dahil edildiği, ancak o tarihte milletvekili olması nedeniyle kendisiyle ilgili evrakın soruşturma izni için gerekli işlemlerin yürütülmesi amacıyla, savcılığa bağlı Parlamenter Büro’ya gönderildiği ortaya çıkmıştı.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği 22 sanıklı iddianamedeki şüpheliler arasında yer almayan Kılavuz’un iddianamede “dosyası ayrılan şüpheliler” diye bahsedilen isimler arasında olduğu tahmin ediliyor.

2023 seçimlerinde milletvekili seçilemeyen Kılavuz, seçimden sonra MHP lideri Devlet Bahçeli’nin danışmanlığına atanmış ancak Sinan Ateş suikastıyla ilgili medyaya açıklama yapması üzerine bu görevinden de geçtiğimiz günlerde alınmıştı.

Serbestiyet, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın Kılavuz’a “Medyaya konuşmazsın. Sağda solda böyle açıklamalar yapamazsın” dediğini duyurmuştu.

“Tasarlayarak öldürme” ve “kasten öldürme” suçlamaları

Halk TV’den Seyhan Avşar, Kılavuz hakkındaki soruşturma evrakına ulaştı. 18 Nisan 2023 tarihli belgede, Kılavuz hakkında “Tasarlayarak öldürme” ve “Kasten öldürme” suçlamaları nedeniyle soruşturma izni istendiği yer alıyor.

Suikasttan 4 gün sonraki ihbar iddianameye girmemiş

Diğer yandan R.Ö. adlı birinin, Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022’de Ankara Çukurambar’da suikast sonucu öldürülmesinden dört gün sonra olayla ilgili bir ihbarda bulunduğu ortaya çıktı.

Anka’dan Esra Tokat’ın aktardığına göre, R.Ö. adlı kişi 3 Ocak 2023 günü saat 14.40 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak Sinan Ateş’in öldürülmesi hakkında bilgi sahibi olduğunu ve soruşturmaya yardımcı olmak amacıyla bu bilgiyi paylaşacağını bildirdi.

“Ankara Çukurambar’da partiden birisini vuracağız”

Bunun üzerine Cinayet Büro Amirliği’ne götürülen R.Ö., ‘İstanbul’da iki ay önce bir kafede buluştuğu arkadaşı H.Y.’nin oturduğu masadaki arkadaşlarıyla sohbetine tanıklık ettiğini belirterek ”Ankara’nın Çukurambar semtinde partiden birisini vuracağız” dediklerine kulak misafiri olduğunu söyledi.

R.Ö., suikast haberini ve tetikçinin İstanbul’dan gittiği haberini olaydan iki gün sonra duyması üzerine kafedeki konuşmaları hatırladığını anlattı. İfadesinde, konuşmalar esnasında herhangi bir parti adının geçmediğini de vurguladı.

Savcılık, soruşturma aşamasında R.Ö.’nün ifadesine başvurmadı, ancak Cinayet Büro Amirliği’nin hazırladığı tutanak soruşturma dosyasına girdi. R.Ö.’nün ifadesi Sinan Ateş suikastıyla ilgili Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği 22 sanıklı iddianameye de girmedi.

- Advertisment -