Ana SayfaHaberlerOligarklar Rusya’yı terk mi ediyor: Dubai’ye özel jet trafiği dikkat çekti

Oligarklar Rusya’yı terk mi ediyor: Dubai’ye özel jet trafiği dikkat çekti

Putin’in Rusya’da sermaye çevrelerini tedirgin eden konuşmasından sonra Moskova’dan Dubai’ye hareket eden özel jetler dikkat çekti. Dubai’ye hareket eden jetler bir kısım oligarkın Rusya’yı terk ettiği iddialarına neden olurken, diğer taraftan Ural bölgesine giden bazı özel jetler de olası bir nükleer saldırı planı için oligarkların sığınaklara gittiği yorumlarına yol açtı. Putin ‘Batı; Rusya’ya karşı beşinci kolu, hainleri, parasını burada kazanıp yaşamını orada sürdürenleri kullanacak’ diye konuşmuştu. Putin’in sözleriyle ilgili açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Peskov: “Onlar hayatlarımızdan kendi kendilerine kayboluyorlar”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dün (16 Mart) Rusya’da özellikle sermaye çevrelerinde tedirginlik yaratabilecek açıklamalarının ardından bugün Moskova’dan Dubai’ye yoğun bir özel jet trafiği gözlendi.

Sosyal medyada, hava trafiğini izleyen internet sitelerinden ekran görüntülerinin yayımlanmasıyla gündeme gelen iddiaya göre Moskova’dan Dubai’ye dört tane özel jet hareket etti.

Ayrıca Moskova’dan ülkenin doğusuna doğru hareket eden çok daha fazla özel jet olduğu da dikkat çekti.

Moskova’dan ülkenin doğusuna giden jetler için bazı Oligarkların, olası bir nükleer saldırı ya da karşı nükleer saldırı durumu için Ural bölgesindeki sığınaklara gittikleri iddia edildi.

“Russia’s Crony Capitalism” kitabıyla da tanınan ekonomist Anders Aslund’un da aralarında bulunduğu pek çok kişi özel jetlerin Dubai’ye gidişinin, ‘Oligarkların Rusya’yı terk etmesi’ diye yorumladı.

Putin dün yaptığı açıklamasında “Elbette Batı, Rusya’ya karşı beşinci kolu, hainleri, parasını burada kazanıp yaşamını orada sürdürenleri kullanmayı deneyecek” diye konuşmuştu.

Putin sözlerinin devamında “Toplumun böylesine doğal ve gerekli bir şekilde kendini temizlemesinin ülkemizi güçlendireceğine inanıyorum” demişti.

Putin’in bir gün önce sarf ettiği “doğal temizlik” sözüyle ne kastettiği sorulan Kremlin Sözcüsü Peskov bugün yaptığı açıklamasında “Onlar hayatlarımızdan kendi kendilerine kayboluyorlar” diyerek, bu insanların bazılarının görevlerinden, bazılarının aktif iş yaşamlarından ayrıldıklarını, bazılarının ülkeyi terk ederek başka ülkelere taşındıklarını söyledi.  Peskov “Temizlenme bu şekilde oluyor” dedi.

- Advertisment -