Ana SayfaHaberlerÖlü muayene raporu: Katili, Deniz Poyraz’ı sadece öldürmemiş, işkence de etmiş

Ölü muayene raporu: Katili, Deniz Poyraz’ı sadece öldürmemiş, işkence de etmiş

HDP Genel Merkez Hukuk Komisyonu üyesi Türkan Aslan Deniz Poyraz’ın ölü muayene raporunu açıkladı: “Kafasında, kafatasına kadar inen 7-8 cm’lik düzgün bir kesi var. Saldırgan katilin üzerinden iki adet sustalı bıçağın çıktığını biliyoruz tutanaklara göre. Bu sustalı bıçakların da silahla birlikte eşzamanlı olarak kullanıldığını görüyoruz.”

İzmir’in Konak ilçesindeki HDP İl Başkanlığı’nda çalışan annesinin rahatsızlığı nedeniyle bir günlüğüne onun yerini alan Deniz Poyraz, saldırgan Onur Gencer tarafından 17 Haziran’da katledilmişti.

Otopsi raporunda ‘işkence’ bulgusu

ArtıTV’ye konuşan HDP Genel Merkez Hukuk Komisyonu üyesi Türkan Aslan, ölü muayene raporunun Deniz Poyraz’a işkence yapıldığını ortaya koyduğunu söyledi. Türkân Aslan şu bilgileri verdi:

“Ölü muayene tutanağına göre Deniz’in kafasında bir adet, sol diz çevresinde ve sol bacak üst kısmında dört adet, sağ bacak orta alt kısmında ise iki adet silahlanmaya bağlı yaralanması söz konusu. Öte yandan kafasında, kafatasına kadar inen 7-8 cm’lik düzgün bir kesi var. Saldırgan katilin üzerinden iki adet sustalı bıçağın çıktığını biliyoruz tutanaklara göre. Bu sustalı bıçakların da silahla birlikte eşzamanlı olarak kullanıldığını görüyoruz. Deniz düştükten sonra Deniz’i tekmelediği, il binasında başka yerlere ateş ettikten sonra mutfağa dönüp dönüp Deniz’e tekme atarak zarar verdiğini kendisi zaten beyanında söylemişti.”

BirGün gazetesi yazarı Erk Acarer de ‘Sadece öldürmedi işkence de yaptı iddiası’ başlıklı yazısında, Deniz Poyraz’ın otopsi raporunda işkence bulgularına rastlanıldığını yazdı.

Acarer’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

”İşlenen cinayetteki yeni bilgiler ise çok daha tehlikeli bir tablo ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. 38 yaşındaki Deniz Poyraz’ın ön otopsi raporunun inceleme aşaması bitmek üzere. Rapora ilişkin bilgiler içinde çarpıcı bir nokta bulunuyor: Poyraz’ın bedeninde sadece kurşun yarası değil, başka cisimlerin izleri de var. Bu bilgi, 27 yaşındaki katil Onur Gencer’in, genç kadının bedenine öldürmeden önce ya da öldürdükten sonra işkence yaptığını gösteriyor. Suriye’den alışık olduğumuz cihadist bir yöntem.”

- Advertisment -