Ana SayfaHaberlerÖlümle biten “Atatürk’e hakaret” kavgası: Sosyal medya tartışması için Mersin’den Tokat’a gittiler

Ölümle biten “Atatürk’e hakaret” kavgası: Sosyal medya tartışması için Mersin’den Tokat’a gittiler

Tokat Zile’de yaşayan Mustafa Günel, sosyal medyada gördüğü ve Atatürk’e hakaret içerdiğini düşündüğü bir paylaşım yapan Mersin’de yaşayan Vesile Yiğit’le sosyal medyadan tartışmaya başladı. Tartışmada küfür ve tehditvari lafların edilmesi üzerine Günel, evinin adresini attı. Vesile Yiğit, eşi ve oğlunun da arasında olduğu 4 kişiyi yanına alarak Mersin’den Tokat Zile’ye Günel’in evinin önüne gitti. Çıkan kavga sonrası Günel, av tüfeğiyle ateş açtı, Yiğit’in eşi İsak Yiğit hayatını kaybetti.

Tokat Zile’de yaşayan, evli ve bir çocuk babası Mustafa Günel, Atatürk’e hakaret edildiğini düşündüğü bir sosyal medya paylaşımı görmesi üzerine paylaşımı yapan, Mersin’de yaşayan Vesile Yiğit ile sosyal medya üzerinden tartışmaya başladı. Tartışmada kısa sürede küfür ve tehdit içerikli ifadeler sarf edilmeye başlandı ve Mustafa Günel, evinin konumunu gönderdi.

Bunun üzerine 26 Temmuz Cuma akşamı Vesile Yiğit, beraberinde eşi İsak Yiğit, oğlu Hakan Yiğit (20), Halil İbrahim Yeşil (20) ve Caner Gündüzlü (21) ile birlikte Mersin’den otomobille Mustafa Günel’in Tokat Zile’deki evinin önüne gitti.

Sosyal medyada tartıştığı kişi ve yanındakilerin evinin önüne geldiği gören Mustafa Günel, dışarı çıktı ve Vesile Yiğit’in yanındaki kişiler tarafından fiziki saldırıya uğradı.

Aldığı darbelerle yaralanan Mustafa Günel, evinden aldığı av tüfeği ile ateş açtı. Saçmaların isabet ettiği İsak Yiğit yere düşerken, yakınları otomobille olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlisinin yaptığı kontrolde İsak Yiğit’in hayatını kaybettiği belirlendi. Mustafa Günel, gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

- Advertisment -