Ana SayfaHaberlerÖmer Çelik “Nefret söylemidir” dedi; 'Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir' diyen...

Ömer Çelik “Nefret söylemidir” dedi; ‘Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir’ diyen sendika başkanı gözaltına alındı

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, dün (7 Kasım) katıldığı Habertürk canlı yayınında ekmek fiyatları üzerine konuşurken “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmekle doyduğu için böyle 20 sene başında aynı yöneticiler duruyor. Siz ekmeğin maliyetini un, maya ve elektrik olarak düşünürseniz bu yanlış olur” demişti.

Kolivar’ın bu açıklamaları kısa sürede sosyal medyada gündem olmuş ve günün en çok konuşulan konularından biri haline gelmişti.

İktidara yakın medya kuruluşlarında Kolivar, Türk milletine hakaret etmekle suçlanmıştı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bugün (8 Kasım) Twitter hesabından yaptığı bir açıklama ile Kolivar’ın sözlerinin bir nefret suçu olduğunu iddia etti.

Çelik paylaşımında; “Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın sözleri nefret söylemidir. Milletimizi ve ekmeği aşağılayan açıklamaları hadsizliktir. Bu şahsın milletimizi ve ekmeği aşağılamanın yanı sıra husumet siyasetinin elamanı olduğunu belli eden açıklamaları ise başlıbaşına nefret siyasetidir” dedi.

Ömer Çelik’in bu paylaşımlarının ardından Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar gözaltına alındı.

- Advertisment -