AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, basın toplantısı düzenledi.
Çelik, barış süreciyle ilgili şunları söyledi:
“Burada sürecin adını net koyalım. Sürecin adı PKK’nın kendisini feshetmesi ve silahlarını teslim etmesidir. Yani bu sadece bir söylem olarak kalmamalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu çok net bir şekilde ifade ettiler, PKK terör örgütünün bütün şubeleri ve uzantılarıyla ve illegal yapılarıyla birlikte feshedilmesi ve silah bırakması gerekmektedir.
“Dolayısıyla önümüzdeki aylarda, silahların teslim edilmesi konusunda somut ve kapsamlı bir ilerleme görmek istiyoruz.
“Suriye Hükümeti ile SDG arasında bir anlaşma yapıldı. Bu anlaşma çerçevesinde, SDG o bölgeleri Suriye devletine bırakacak ve silahlarını teslim edecek. Sonrasında, teröre karışmamış unsurlar siyasi faaliyet mi yürütür, parti mi kurar; bu, tamamen Suriye otoritesinin bileceği bir iştir.
“Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ile SDG’nin, onların iddia ettiği anlamda, resmi bir görüşmesi olmamıştır. Ne zaman ki Suriye’nin toprak bütünlüğü korunarak silah bırakırlar o zaman herkesle görüşmek mümkün olabilir.”
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.